KRISTIANSAND: Barrock har vært stengt de siste to ukene. Stedet med byens nest viktigste rockescene er nå definitivt en saga blott etter at huseier Andreas Stray sa opp leieforholdet med firmaet Restauranthuset Børsen. Firmaet drev også Saloon i samme bygning, og var dessuten deleiere av Highway 61.— Leietager klarte ikke å overholde sine forpliktelser overfor utleier, sier Strays advokat Per Ove Tønnessen. Ifølge ham skylder Restauranthuset Børsen for flere måneders ubetalt husleie. Nå har Andreas Stray byttet låsene i huset og sagt opp leieavtalen.- Eier jobber med å få inn nye aktører i lokalene. Man ønsker å gjøre huset til et praktbygg og satser på kraftig opprusting, sier advokat Tønnessen. Stray har fått tillatelse fra fylkeskonservatoren til å pusse opp den verneverdige bygningen fra 1730-tallet.Gourmetrestaurant?

Andreas Stray har daglige henvendelser fra folk som ønsker å leie lokalene i Vestre Strandgate 22. Blant annet er han i kontakt med en aktør som har knyttet til seg en av kokkene på kokkelandslaget. Dermed er det svært usikkert hvorvidt en livescene for byens band vil gjenoppstå i Barrocks gamle lokaler. Kanskje får vi en gourmetrestaurant i stedet?Mens det er klart at Saloon og Barrock er stengt for godt, er forholdet til Highway 61 mer uklart. Såvidt Fædrelandsvennen kjenner til har stedet vært leid ut på fremleie av Restauranthuset Børsen til Black & Blue AS. Stedet er stengt i dag, men Kjell Mersland ved Highway 61 hevder at driften vil være i gang igjen om noen dager.- Det skal bare være stengt i noen få dager. Det nytter ikke å holde åpent når det bare er to-tre personer i lokalet. Vi har planlagt flere konserter utover høsten, sier han.Game over

I går fikk imidlertid sceneriggfirmaet PA Compagniet beskjed av huseier Stray om at de kunne hente lydutstyret de har stående i Highway 61s lokaler. Dermed blir det heller vanskelig å arrangere konserter der.- Vi har fått beskjed om at det skulle være fortsatt drift, men nå virker det som det er game over, sier Mike Moen i PA-Compagniet.Huseier Stray har imidlertid satt døra på gløtt for fortsatt drift av Highway 61.- Det virker som driften av stedet har vært seriøs og god, så kanskje det kan la seg gjøre å få til en avtale, sier Andreas Stray. Men den avtalen må altså forhandles på ny fra grunnen av. Stray har sagt nei til å leie ut lokalene på dag-til-dag basis.