Den første tilleggspakken til Doom 3 er ute, og når man kikker på coveret, kan det virke som om utviklerne tror at spillerne er litt trege i oppfattelsesevnen og ikke helt har fått med seg tematikken i spillserien ennå. Tittelen de har kommet opp med er Resurrection of Evil. Neimen, jaså? Så det onde kommer tilbake, sier du? Ærlig talt, dette vitner om mangel på oppfinnsomhet, og tittelen er på mange måter en god indikator på hva du kan vente deg av spillet. Noe av det første som skjer, er at du får et nytt våpen som rett og slett er Antigrav-gønnern fra konkurrentspillet Half Life 2. Med denne kan du plukke opp gjensander eller prosjektiler og kaste det på fienden.

Det er klart at det må være lov å hente inspirasjon fra konkurrenter, men i dette tilfellet smaker det idétørke og bitterhet. Det opprinnelige Doom 3 var uten tvil et meget bra spill, men det er enda mindre tvil om at Half Life 2 var langt bedre, og regelrett tyveri av denne typen virker litt teit.

Ellers er det mer av det samme som før. Helvetes demoner kaster ildkuler på deg, og etter få minutter har du møtt mesteparten av de «gode», gamle demonene fra Doom 3. Og når du først sitter der og ikke er spesielt imponert, svinger det liksom ikke helt når demonene lirer av seg meldinger som «Welcome to your death!» heller. Den innestengte følelsen med zombieforskere som lurer i skyggene er borte, Resurrection of Evil flommer over av demoner overalt, og følgelig blir du aldri særlig skremt.

Men du får noen nye monstre å bryne deg på, i tillegg til superkrefter, så skuffelsen er ikke så stor likevel. Er du hekta på å skyte demoner, får du i hvert fall det du er ute etter her.

TORE SAND

NB: Du må ha Doom 3 installert på maskinen for å kunne spille Resurrection of Evil.

Doom 3: Resurrection of Evil

Id software

Genre: Første persons action

Alder: 18+

Plattformer: Kun PC