Syv sørlandske artister som på forskjellige måter har gjort seg bemerket i musikkåret 2005 er nominert. De vil en for en bli presentert i avisen i dagene som følger. Første artist kan du lese om allerede i morgen. Kandidatene representerer et vidt spekter av musikalske sjangrer. Alle er sterke navn og personligheter som har etablert seg i det norske musikkmiljøet og for tiden finnes i store mengder platesamlinger landet over. Både artisten som vinner tittelen «Årets popstjerne fra Sørlandet» og seks av stemmegiverne vil bli premiert. Du avgir din stemme ved å sende for eksempel FV POP 1 til 1985. Det koster 5 kroner per melding.

Fristen for å stemme er 23. desember. Vinneren vil bli kåret i romjulen.

Jorun Stiansen

21 år gamle Jorun fra Vennesla har hatt et mildt sagt hektisk år, hvor hun har gått fra å være butikkmedarbeider i farens sportsbutikk til å vinne Idol-konkurransen på TV2. I etterkant av seieren har hun gitt ut plata «Unstable» og singelen med samme navn.

Slik stemmer du på Jorun: FV POP 1 til 1985

Alejandro Fuentes

Da Kristiansand-sjarmør Alejandro (Ali) kom på tredjeplass i Idol, trodde han musikkarrieren måtte legges på hyllen. Men manager Jan Fredrik Karlsen ville det annerledes og sikret unggutten platekontrakt. I oktober kom platen «Diamonds or Pearls» og singelen «Stars», som begge toppet norske hitlister i flere uker.

Slik stemmer du på Ali: FV POP 2 til 1985

Maria Arredondo

Maria fikk platekontrakt allerede som 14-åring og har rukket å gi ut tre plater allerede. Sist kom juleplaten «Min Jul.» Jenta fra Vennesla har fått mye ros for sin vakre stemme og bor og jobber for øyeblikket i Oslo, hvor hun satser på en karriere som artist på fulltid.

Slik stemmer du på Maria: FV POP 3 til 1985

Erik Faber

Erik Faber debuterte i 2002 med plata «Between the Lines», som hadde hele fire topp 20-hits. I 2004 kom oppfølgeren «Century», hvor tittelsporet ble en landeplage. Den reflekterte og tenkende 28-åringen trives best sammen med gitaren, pennen og bandet sitt, og har etablert seg som en solid låtskriver. Start-sang har det også blitt.

Slik stemmer du på Faber: FV POP 4 til 1985

Thom Hell

Thom Hell er noe av det beste som er kommet fra Kristiansand i singer/songwriter-sjangeren. Han karakteriserer musikken sin som «kreativ pop, og forfører de fleste med sine rolige og behagelige låter, enten det er alene med kassegitaren eller sammen med bandet The Love Connection. I 2004 kom debutalbumet «I love you», og ny plate er ventet i 2006. Slik stemmer du på Hell: FV POP 5 til 1985

Annie

Selv om Annie har bodd mest i Bergen og England, er hun opprinnelig sørlandsjente. Hun startet karrieren som dj, men debutalbumet «Anniemal» høstet internasjonal så vel som nasjonal anerkjennelse. Ingen kan ha unngått å få med seg den superfengende singelen «Heartbeat» da den herjet som verst.

Slik stemmer du på Annie: FV POP 6 til 1985

Venke Knutson

Venke Knutson fra Birkeland er både lærer og popstjerne, og klarer å kombinere det. Hun har gitt ut to album, «Scared» fra 2004 og «Places I have been» i 2005. Hun har også vært med på duetten «When the stars go blue» med Kurt Nielsen. Venke har bakgrunn fra musikklinjen i Vågsbygd.

Slik stemmer du på Venke: FV POP 7 til 1985