Cheap Karma, består av Tibor Teskeredzi, Nicolay Gill Johannssen, Morten Hsiung, Martin Lie Bø og Erlend Tredal. Foto: Cheap Karma
Kjetil Nordhus Foto: Tore André Baardsen

7.— 8. november går Sørveiv av stabelen. 41 nye, unge og lovende artister skal presenteres på sju scener i Kristiansand. For å øke interessen for live-programmet ble det i år arrangert en konkurranse der publikum kunne kåre folkets Sørveiv-favoritt.

Foreløpig leder kristiansandsbandene Oakland Rain og Cheap Karma. Vinneren annonseres torsdag.

- Lovende band

— Jeg har fulgt dem tett det siste året, og begge bandene er lovende. Selv om de ikke er helt ferdig utviklede ennå, har de noe folk vil ha. Cheap Karma har et veldig humørfylt livesett, og folk synes at det er gøy å være på konsert med dem. Oakland Rain har nå vært gjennom en stor planleggingsperiode. De har skiftet navn fra The City til Oakland Rain, og de har nylig sluppet en singel. Det er stor interesse for dem både lokalt, men også fra nasjonale og utenlandske bransjefolk. Det blir en viktig konsert de skal holde på Hos Naboen. Det blir nok stappfullt.

Sørveiv arrangeres i år for fjerde gang. Formålet er å lage en møteplass for musikkbransjen i Agder og Telemark, og skape en arena der de kan knytte kontakt med nasjonale og internasjonale bransjefolk.

Festivalsjef Kjetil Nordhus. Foto: Tore André Baardsen

Satser live

Festivalsjef Kjetil Nordhus mener at Sørveiv nå har blitt flinkere til å kommunisere ut til publikum at konsertene er åpne for alle.

— Det første året var det med seminarer på dagtid, men nå satser vi hardere på live-programmet. Det blir som en festival på kveldstid for det lokale publikummet.

Forventningene til helga er høye:

— Vi håper på å selge 600- 700 billetter hver dag. Klarer vi det, så tror jeg både at bandene og publikum får en god opplevelse. - Hvordan liger dere an?

— Det er vanskelig å si. Det er ikke mye forhåndssalg til arrangementer som Sørveiv, men vi har merket at interessen er stor.

- Spennende

Fædrelandsvennens musikkanmelder Gunn Hilde Erstad synes at Sørveiv er en spennende festival:

— Det er kult at Kristiansand er arena for en slik ikke-kommersiell festival, hvor fokuset ligger på å bygge opp artister og byen vår som en kulturby. Sørveiv er en spennende festival hvor man kan oppleve ny musikk fra både lokale, nasjonale og internasjonale artister. Dette er band som er på vei opp og fram, og det er stor sjanse for at du i ettertid får en «Jeg så dem allerede i 2014 da de spilte på Sørveiv»-opplevelse.

Gleder seg til Sivu

Hun kommer med følgende tips når publikum skal velge mellom de 41 artistene på programmet:

— Det er et såpass variert program at det er vanskelig å velge ut hvilke konserter man bør gå på. Et tips kan være å gå etter den sjangeren du liker best, men samtidig å sjekke ut noe du aldri har hørt før! Dette er festivalen for å oppdage ny musikk, så grip muligheten.Festivalsjef Kjetil Nordhus kan melde om mye interesse for Hvitmalt Gjerde, Oakland Rain og Torgeir Waldemar. Selv gleder han seg mest til åpningskonserten med Sivu:

— Sivu opplever nå en fantastisk bølge i England, og jeg synes det er veldig gøy at vi er de første som presenterer han i Norge.

Cheap Karma består av Tibor Teskeredzi, Nicolay Gill Johannssen, Morten Hsiung, Martin Lie Bø og Erlend Tredal.

— Tidenes ting å ha på CV-en

Cheap Karma håper på å bli folkets Sørveiv-favoritt.

Sammen med Oakland Rain leder Cheap Karma an i konkurransen.

— Det er jo kjempeflott. Dersom vi vinner er det tidenes ting å ha på cv-en. Det hadde vært veldig gøy å vinne, sier Erlend Tredal.

Sammen med Morten Hsiung, Nicolay Gill Johannssen, Martin Lie Bø og Tibor Teskeredzi utgjør han Cheap Karma.

Tredal synes at Sørveiv er en bra festival.

— Det er ikke så mye som skjer i Kristiansand, så Sørveiv er årets høydepunkt.

Bandet slapp nylig en musikkvideo til singelen «Nothing», og snart skal de i studio for å spille inn en fire spors ep som skal slippes tidlig neste år.

Nå er bandet i full gang med å planlegge helgens Sørveiv-konsert.

Kampen om folkets favoritt

— Det er kjempestas. Det er veldig gøy at Sørveiv gjør dette for å få folk engasjerte. Det er veldig fint at de gir unge band en mulighet til å stå på en scene, og at man komme sammen og få tips fra hverandre. Sørveiv er et bra konsept, og det er bra at det skjer i Kristiansand, sier Charlotte Wallevik som utgjør Oakland Rain sammen med tvillingsøsteren Maren.

Storesøster Kathrine Wallevik skriver sanger og styrer bandet fra kulissene. Nylig slapp Oakland Rain en ny singel, «So Give Me Love». På nyåret kommer deres debut-EP.

Charlotte Wallevik skryter av konkurrenten Cheap Karma, og presiserer at hun synes at det er viktigere at de nye bandene støtter opp om hverandre, enn at folkets favoritt blir en konkurranse.

- Tviler på at noen kommer til å kjede seg

Lørdag har Timewaves releasekonsert på Sørveiv.

Timewaves består av Ola Slipgaard, Kåre Tobiassen, Joachim Eriksson og Simen Sandnes. Vokalist Espen "Likblek" bor i Oslo, og var derfor ikke med på dette bildet. Foto: Eva Myklebust

— Det er veldig gøy å få lov til å ha releasekonsert på Sørveiv. Dette er et bra konsept, og Kjetil Nordhus har jobbet 110 prosent for å få folk til å komme. Det er gøy å få være med på et slikt arrangement, sier Joachim Eriksson, bassist i Timewaves.Timewaves er et Kristiansandsbasert band som består av Ola Slipgaard, Kåre Tobiassen, Joachim Eriksson og Simen Sandnes, og vokalist Espen «Likblek» som bor i Oslo.

I sommer vant bandet en spillejobb på Wacken Open Air i Tyskland. Bandet var da så god som lagt opp, men spillejobben forandret alt. Nå satses det for fullt, og bandet har en rekke spillejobber linet opp i 2015. Fredag slippes deres nye EP, «Malady».

Bandet har fra før gitt ut en plate, da under det gamle bandnavnet Remorse is for the dead.

— Den forrige EP-en er veldig standard i forhold til metal nå til dags. Den nye har et mer flytende og dynamisk lydbilde. Det er en ganske hardtslående EP med et høyt tempo.

«Malady» er spilt inn i Uppsala i Sverige i Dugout Productions med Daniel Bergstrand som produsent.

På releasekonserten vil alle låtene på EPen spilles, pluss et par gamle låter.

— Det blir et veldig høyt energinivå, så jeg tviler på at noen kommer til å kjede seg, sier Eriksson.