Magne Furuholmen har investert millioner i Tinis karriere, kunne VG melde for noen uker siden. I oktober ble Tinis debutplate lansert i stor skala, med store annonser og egen minikonsert på en Norwegian-rute.

— Det har vært veldig, veldig gøy, forteller Tini, vel hjemme i Kristiansand for noen dager.

- Inspirerende

Vi treffer henne på Kilden hvor hun skal ha konsert 12. november.

— Jeg føler at jeg står i en evig takknemmelighetsgjeld. Det å bli satset på på denne måten er veldig inspirerende. Både Magne Furuholmen og Martin Terefe har vært veldig rause, sier hun.Tini føler selv at plata har blitt godt mottatt.

— Flere land er interesserte i å gi den ut, og jeg føler at jeg har fått god respons fra folk.

- Fiasko

Fædrelandsvennens musikkritiker, Rune Slyngstad, gav plata terningkast fire. Han er ikke like overbevist:

— Jeg er ganske overrasket over at Magne Furuholmen bruker så mange millioner på en middelmådig plate. Det er helt grei høstmusikk, men jeg tror rett og slett at dette ender med en fiasko, sier han.I anmeldelsen omtalte han plata som «helt ålreit høstmusikk»:

— Det vi kan slå fast er at Tini har alle mulighetene til å slå gjennom nå. Men den totale låtpakken bør nok være hakket bedre neste gang for å holde på interessen. Og så kreves det nye hitlåter. Igjen og igjen.

- Går i en felle

Magne Furuholmen mener flere kritikere går i samme felle når han involverer seg i nye artister:

Magne Furuholmen

— De måles gjerne mot mine tidligere bragder,både hva gjelder det musikalske og forventning om suksess. I noen anmeldelser er det rett og slett ofte jeg og min deltagelse som blir vurdert - istedenfor artisten og deres plate.Dette er selvfølgelig veldig urettferdig for artistene, men samtidig håper jeg at min innsats på deres vegne, min erfaring, og mitt nettverk veier opp for mye av dette, skriver Furuholmen i en e-post til Fædrelandsvennen.

Tini sier at hun tenker mye på hvor mye som er investert i hennes karriere, men at hun prøver å ikke tenke på det i kroner og øre.

— Jeg vil heller legge fokuset på hardt arbeid og verdien i å skape gode musikalske øyeblikk.

- Det er veldig spesielt. Da Kilden ble bygd tenkte jeg at det hadde vært gøy å ha en egen konsert der, sier Tini. Foto: Tore-André Baardsen

— Spesielt

Fremover vil Tini fortsette jobben med å spre musikken sin. Hun tenker allerede på en plate nummer to. Men først er det konsert i Kilden.

— Det er veldig spesielt. Da Kilden ble bygd tenkte jeg at det hadde vært gøy å ha en egen konsert der.

- Gleder du deg, eller er du nervøs?

— Begge deler. Det er første gang jeg skal ut å gjøre en hel konsert med bare min musikk.

Det blir for det meste materiale fra debutplata, «Undo My Heart». Pluss et par overraskelser.

— Plata er en god beskrivelse av livet mitt det siste året. Musikken er mitt fristed, samtidig som det er det jeg jobber med. Det handler mye om følelser, og musikken befinner seg i pop møter singer/songwriter universet.