KRISTIANSAND: Tenderleaves har gitt ut to album så langt. Begge har vært fulle av melankoli og begge har fått terningkast seks i Fædrelandsvennen. Nå er bandet snart klar med den første smakebiten fra neste plate. Og ting har endret seg, selv om det bare er tre måneder siden det forrige albumet.

— Dette er veldig lystige greier, sier vokalist Even Øygarden.

— De nye låtene er preget av at vi ikke er så høytidelige som før. Vi leker oss, uten å tenke så nøye over det, forklarer han.

— Er dere blitt slitne av å være så melankolske?

— Ja, vi er kanskje det. Med en sånn tilnærming blir alt veldig analytisk og rasjonelt, man blir opphengt i å finne det ultimate arrangementet og den perfekte lyden. Fokuset på lekenheten forsvinner. Men musikk kan være gøy også, og det er deilig å gjøre begge deler, sier Øygarden.

Singelen, "Why Would I Compromise", er i et engelsk poplandskap, og inspirert av 80-tallet, forteller vokalisten.

— Vi har vært veldig The Smiths-influerte over lang tid, men dette er så 80-talls at det nesten høres ut som Wham! Jeg kan ikke se for meg at det er noe som slår an hos anmelderne, men det er moro likevel, sier han.

Torsdag spiller Tenderleaves Hos Naboen i Kristiansand, i duoformat. Da kommer det blant annet en håndfull nye låter som blir å finne på bandets neste plate. Den skal etter planen ut i mai.

Bandet spiller også i Mandal, Rauland og Lillesand den nærmeste tiden.