— Dette er en fortsettelse av innvielsen av orgelet fra i fjor. Orgelet har vært i fokus, både lokalt og nasjonalt, og har løftet domkirken inn i en ny musikal tid, sier domkantor Andrew Wilder.

Denne uka pågår Orgelfest 2014, som består av 19 arrangementer der det nye orgelet står i fokus. Nasjonale og internasjonale organister har bidratt, i tillegg til øvrige lokale, nasjonale og internasjonale artister og kor. Fredag spilte Wilder under det daglige arrangementet «Orgel til lunsj», der publikum tilbys enkel lunsj som kan nytes til toner fra domkirkens orgel.

— Dette har vært den største suksessen. På kveldstid sloss vi med masse øvrige kulturtilbud, men «Orgel til lunsj» har tatt helt av. Besøket har økt fra dag til dag. Vi har gått fra 30 til 100 i løpet av uka, sier Wilder.

Lørdag kveld er det konsert med Uranienborg Vokalensemble, som synger nyere norsk og dansk kirkemusikk. Gjermund Larsen bidrar på fiolin. Søndag er det konsert, der britiske Mark Blatchly spiller Bruckners «Requiem». Elisaveta Agrafenina (sopran), Maria Nohr (alt), Tim Lawrence (tenor) og Andreas Skei (bass) er solister.