— Utgangspunktet var grunnlovsjubileet, og dette er en konsert der vi ambisiøst prøver å presentere hva norsk korsang har hatt å si for nasjonsbygging i landet vårt, men også kulturelt, både historisk og dagsaktuelt, sier Marianne Sødal Misje, som dirigerer de fire korene i Kilden onsdag kveld.

Hans-Christian Vadseth er konferansier når publikum inviteres med på den musikalske vandringen gjennom hele korhistorien, som begynner med det første norske kjente musikkstykke som vi vet om, fra 1100-tallet, «Lux illuxit». Nasjonalromantikken, mannskor, damekor, arbeiderkamp og kirkesang er andre tema i programmet.

— Til slutt gjør vi en norsk Melodi Grand Prix-medley, sier Sødal Misje, som kom over en interessant historie i arbeidet med konserten.

— I forbindelse med dette skulle jeg hente arkivstoff på biblioteket. Der kom jeg over en konsert arrangert i Kristiansand i 1898. Da jeg så det trykte heftet, tenkte jeg det var vanvittig hva de la ned i konserten. Sang bryter ned barrierer, og konserten var brobyggende. Handelsstanden og arbeiderklassen gikk sammen. Det er spesielt, og sier noe om kunstens egenart, sier dirigenten.