— Det er kjempegøy. Sweet, sier Martin Lie Bø, vokalist i funkrockbandet Cheap Karma.

- Gøy å spille på Sørveiv

Onsdag ettermiddag ble det klart at publikum hadde stemt bandet fram som folkets Sørveiv-favoritter.

— Sørveiv et fantastisk arrangement med mye folk. Det er veldig gøy å få spille der, sier gitarist Nicolay Gill Johannessen.- Ja, også er det veldig gøy at de arrangerer noe slikt i Kristiansand, legger Lie Bø til.

Fædrelandsvennen treffer bandet i en pause på Vågsbygd videregående skole. Både Martin Lie Bø, Nicolay Gill Johannessen, Erlend Tredal, Tibor Teskeredzic og Morten Hsiung går i 3. klasse musikk. Martin Lie Bøe er ett år eldre, og ble ferdig på skolen i fjor.

Ikke nervøse

Fredag kveld lover bandet å holde en energirik konsert:

— Det blir tre kvarter med galskap, hopping, skriking og svetting. Det blir en konsert der vi vil få publikum opp på samme nivå som vi er, sier Lie Bø.Bandet er klare over at de vil bli vurdert av bransjefolk, men er ikke bekymret av den grunn. De har spilt nok konserter sammen til å slappe av på scenen.

Cheap Karma ble til i 2011, og har eksistert med sine nåværende medlemmer siden januar 2014. — Det var Nicolay som startet bandet, og da spilte vi progressiv metal. Da jeg og Tibor som spiller mer funk kom inn i bandet, begynte vi å blande mer rock og funk, forteller bassist Erlend Tredal.

- Nok melankolsk pop

Cheap Karma er nå i gang med å spille inn en firespors ep som skal gis ut på nyåret.

— Det er en samling av litt hardt og mykt, men ganske punchy musikk, forteller Martin Lie Bø.

— Vi spiller inn alt live for å få med den energien som vi har når vi spiller sammen, legger Tibor Teskeredzic til. - Hva tenker dere om fremtiden til bandet?

— Jeg tror at vi kan gjøre det bra dersom vi treffer de rette menneskene, og spiller de rette konsertene, svarer Lie Bø.

— Jeg ser for meg at vi skal bli kjente i Norge, og få folk til å komme og se oss på konsert, sier Erlend Tredal.

— Ja, også er det på tide at det kommer noe punchy i norsk musikk. Det har i mange år vært for mye melankolsk pop. Nå er det på tide med noen feelgood, funky rytmer, sier Lie Bø.

- Blir bedre og bedre

Sørveiv-sjef, Kjetil Nordhus, er sikker på at Cheap Karma har en fremtid i musikkbransjen:

Kjetil Nordhus Foto: Tore André Baardsen

— De kommer bare til å bli bedre og bedre. De jobber knallhardt, og det gir resultater. De har også vært flinke til å skape en hype rundt seg. Når konsertarrangører ser etter nye band, ser de etter band som har den lokale hypen. Engasjerer du på hjemmebane, klarer du også å gjøre det andre steder.Nordhus synes at det er gøy at Cheap Karma vant avstemningen:

— Poenget med denne konkurransen var å sette fokus på de bandene som skulle spille på Sørveiv, og det er ekstra gøy at et lokalt band vinner. Jeg har fulgt med på Cheap Karma ganske lenge. De er unge og lovende, og det har skjedd mye med dem det siste året. Det er veldig gøy å være på konsert med dem. De har et humør i sitt liveshow som skiller dem ut fra andre band.