Espen Eckbo brakk ryggen i bilulykke

Komiker Espen Eckbo brakk ryggen i en frontkollisjon i en tunnel i Italia før helgen. TVNorge-profilen har vært gjennom en vellykket operasjon.

Publisert: Publisert:

Komiker Espen Eckbo brakk ryggen da bilen han satt i frontkolliderte med en annen bil i en tunnel i Italia før helgen. Foto: Frewillige Feuerwehr Kardaun-Karneid / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Ulykken skjedde da Eckbo var på vei for å gå det kjente skirennet Marcialonga, opplyser Discovery Networks Norway.

– Det var en dramatisk ulykke, men heldigvis ser det ut til at det kommer til å gå bra med Espen. Operasjonen var vellykket, og han er ved godt mot og håper på å komme hjem til Norge så fort som mulig, sier Aleksander Herresthal i Eckbos produksjonsselskap, Seefood TV.

Komiker Espen Eckbo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Programdirektør i TVNorge og Discovery Networks, Eivind Landsverk, er glad for at det har gått bra.– Vi er glade for å høre at det har gått bra med Espen, og vi gleder oss til å se ham i sving igjen med alle sine kjære karakterer, sier Eivind Landsverk.

Italiensk dommer

Kollisjonen skjedde fredag ettermiddag inne i en tunnel i Bolzano i regionen Syd-Tirol i Nord-Italia. Eckbo satt i en bil sammen med to slektninger. Bilen de kolliderte med, ble kjørt av en italiensk dommer, som ifølge italienske medier pådro seg alvorlige skader.

Herresthal opplyser til Dagbladet at det går bra både med Eckbo og hans to slektninger.

– Det skjedde for noen dager siden. Vi har ventet med å gå ut med informasjon til vi fikk vite hvordan det gikk med operasjonen. Det er en alvorlig ulykke, men det ser ut som om det har gått veldig fint. Espen er veldig positiv, og vi er bare glad for at det har gått så bra, sier han til avisen.

Sov i baksetet

Ifølge avisen Alto Adige kom bilen med den italienske dommeren over i motgående kjørefelt og frontkolliderte med bilen med de tre nordmennene. En av nordmennene satt og sov i baksetet uten bilbelte, og ble kastet framover i bilen, skriver avisen.

Vedkommende ble umiddelbart fløyet til sykehus og operert, men det er ikke bekreftet om dette var Espen Eckbo.

– Tre nordmenn ble skadd i bilulykken. To ble lettere skadd, mens han som satt i baksetet, ble alvorlig skadd. Politiet etterforsker nå hvorvidt han i baksetet hadde på seg bilbelte, sier en italiensk politikilde, som er kjent med etterforskningen, til Nettavisen.

Prosjekter ikke rammet

Aleksander Herresthal forteller til Dagbladet at Eckbo nettopp var ferdig med innspillingen av «Asbjørns julekalender», men at komikeren ikke hadde noen større prosjekter på gang nå. Han forteller at ingen av Eckbos prosjekter vil bli berørt av den alvorlige ulykken.

Espen Eckbo selv ønsker ikke å kommentere saken, og han og familien ber om ro.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.