Fans av countrystjernen Arly Karlsen og god, gammel countrymusikk generelt tok turen fra Rogaland til Ose. Fra venstre Ellen Gauthun, Liv Burmeister, Nina Gauthun, Siri Hesjedal, Petter Alvestad, Harald Gauthun, Stig Hesjedal. Foto: Johs. Bjørkeli
Cowgirls og fans av Arly Karlsen. Foto: Johs. Bjørkeli
Sørlandets "man in black", Arly Karlsen, på vei til scenen. Foto: Johs. Bjørkeli

— Vi hadde et budsjett der vi ville gå i balanse med 1000 besøkende. Vi hadde 2.200 innenfor portene fra torsdag til søndag. Med det er vi ferdig med underskuddet fra tidligere, og det sier seg selv at vi vil satse videre neste år, sier arrangør Knut William Bygland til Fædrelandsvennen.

Sosialt samvær

— På en slik festival er opplevelsen 50 prosent sosialt samvær og 50 prosent musikken, sier Bygland som forklaring på at det tidvis var glissent foran scenen, mens folk i stedet koste seg på campen med godt drikke, grillmat og egen musikk og dans.

— Helt topp å være her på Ose, sa en munter gjeng fra Rogaland med medbrakt sørstasflagg og indianerflagg vaiende fra stenger rundt campingbilene.

De drar på både countryfestivaler og arrangerer en egen minifestival i Sandnes. De like seg spesielt godt på Ose og på Sørlandet siden de er blodfans av Arly Karlsen og nærmest fotfølger ham. Gode venner av countrystjernen fra Sørlandet privat er de også, for rett som det var under festivalen dukket Karlsen opp med gitaren i leiren deres.

Amerikanske høydepunkter

Det var ingen store, kjente navn på Ose countryfestival denne gangen, men det ble vartet opp med mye god countrymusikk under Reiårsfossen på Ose likevel. Høydepunktene var det siste bandet til den avdøde superstjernen Waylon Jennings, Waymore’s Outlaws og Tonya Watts, også hun fra USA. Tonya Watts vartet opp med egenproduserte låter. Her var alt fra sår country om vennen som ble myrdet, sanger om underdogs og outcasts og feiende countryrock, ispedd en smule punk.

Waymore’s Outlaws hadde en hel gjeng med fans fra Kvinesdal med seg. Da det dyktige bandet spilte opp med rocka country, ble det fart på dansesletta.

Men også Setesdals egen Anette Sordal, Bright Owen Band og Arly Karlsen skapte god stemning.

In gen rølp

Samboerparet Unni Isachsen og Håvard Sagmoen fra Drangedal ankom Ose i deres 45 år gamle Volvo lastebil med tømmerhytte med dobbeltseng på planet. På planet var det også plass til sofagruppa og grill. De har fartet til mange countryfestivaler i landet vårt, men har funnet ut at det er triveligst for dem på Ose.

— Vi pleide å dra til Seljord. Men der er det blitt så mye rølp. Dessuten synes vi det er for mye folk det og altfor tett mellom vogner og telt der, sier de.

— Vi hadde bare hyggelige folk her på festivalen. Det blir gøy å lage ny festival neste år, sier Knut William Bygland. Om det blir større navn på plakaten da, vil han ikke love.

— Det er lett å knekke nakken om vi satser for stort, sier han.