— Årets program var det mest varierte vi har hatt, med tanke på forskjellige typer band. Fredagskvelden var dominert av hardrock, og en røffere sjanger, mens lørdagen var det fokus på mer rolig, elektronisk pop. Det er det beste programmet vi har hatt, sier Sørensen.

I tillegg til et blandet program, kan man også si at det var tidenes varmeste Måkeskrik-festival, siden oppstarten i 2012. — Jeg er veldig glad det ikke ble enda varmere på fredagen, det tok helt av. Men det er jo fantastisk, og vi er superfornøyde med hvordan festivalen ble, sier Sørensen, som legger til at de aldri har hatt så

Bendiksbukta fylte seg gradvis med tilskuere lørdag ettermiddag. Sea Change var en av artistene som spilte før headlinere som Johnossi og Baby In Vain. Foto: Kristian Hole

mange forhåndsbestilte billetter før.

Selv om det var høy etterspørsel på billettene, vil ikke Måkeskrik gå ut med salgstall enda.

Forskjellige sjangre

Bookingsjefen merker på tilbakemeldingene at de ulike festivaldagene tiltrekker forskjellige målgrupper.

— Det var så blandet program at noen ville komme kun på lørdag. Det skyldes nok det varierte programmet, sier Sørensen.

Hun synes ikke det er negativt at noen tilskuere prioriterer kun å dra på en av festivaldagene.

— Det kan hende at noen tilskuere ikke liker Gallows, men elsker Johnossi. Vi ser at lørdagskvelden hadde en annen målgruppe enn fredag. Noen liker hardrocken som var på fredag, mens andre lyttere liker det litt mer rolig som på lørdagen, sier Sørensen.

Flekkefjord-talent

Lørdag spilte synthpop-artisten Ellen A. W. Sunde, kjent under artistnavnet Sea Change, på scenen i Bendiksbukta.

Flekkefjordjenta Ellen A. W. Sunde, kjent som Sea Change, spilte på Bendiksbukta lørdag. Hun er mest kjent for låten "Let's Dance". Foto: Kristian Hole

— Det er deilig å spille konsert i Kristiansand. Jeg har jo gått på skole her tidligere, så jeg føler meg hjemme her, sier artisten som er født i Flekkefjord.Hun varmet opp for store, internasjonale navn Reptile Youth og svenske Johnossi.

— Det er spennende å spille på en festival som dette, med veldig kule navn på plakaten. Det er ganske store navn som spiller etter meg i kveld, men personlig synes jeg oslogruppa Lovelovelove var flinke, sier Sunde.

Utenom Sea Change, varmet også The Stats, Lovelovelove, Stian Westerhus & Pale Horses og Fork opp for lørdagens høydepunkter i Bendiksbukta.

- Vi oppdager nye band

Måkeskrik er kjent for å dra fram nye talenter i lyset. Ikke alle bandene på årets program er kjente, noe som gjør at publikum kan oppleve nye band.

— Jeg var på festivalen i fjor også, og jeg liker bandene som blir booket. Det er ofte sånn at noen er ukjente for meg, men her oppdager vi nye band som vi liker, sier tilskuer Sindre Kile.

Tilskuere Håvard Bylund (t.v) og Sindre Kile var på festivalen begge dagene. De synes Gallows var høydepunktet fredag, mens lørdagskveldens favoritt var den svenske duoen Johnossi. Foto: Kristian Hole

Han var ikke i tvil om hva som var helgas høydepunkt på programmet.— Vi synes Gallows var høydepunktet fredag, mens lørdagskveldens favoritt er nok svenske duoen Johnossi, sier Kile.

Noen mener de mindre bandene kan gjøre størst inntrykk på festivalen.

— Denne festivalen overrasker alltid positivt. De bandene vi kanskje ikke har hørt om, er de vi blir mest imponert over, sier Håvard Bylund.