KRISTIANSAND: Tirsdag kveld er det klart for en ny utgave av "Film på vei" på Aladdin. Der vises det klipp fra filmer under produksjon, samt filmer som akkurat er ferdige.

— Vi introduserer en ung regissør, som etter utdannelse har vendt tilbake til Sørlandet, sier Kirsten Bonnén Rask, daglig leder ved Sørnorsk filmsenter.

Fire filmfestivaler

Filmsentersjefen tenker på Iain Forbes fra Lillesand, som skal vise klipp fra "The Last Piper". Den handler om Ryan MacCrimmon, vokteren av verdens aller siste sekkepipe som blir forfulgt av en mystisk gruppe som ønsker å utslette instrumentet for godt. Filmen ble vist på Beginning Film Festival i Russland tidligere i september, og skal vises på Inverness Film Festival i Skottland, Tucson Film and Music Festival i USA og Den norske studentfilmfestivalen senere i høst.

— Vi viser i tillegg en ny dokumentar som hadde lukket premiere 13. september, samt et par filmer som er i under produksjon, sier Bonnén Rask.

Nordkoreansk spion

SPION: "The Spy" handler om Young-Sik Kim (80), en tidligere nordkoreansk spion som bor i Seoul. Kim kom til Sør-Korea som spion for Nord-Korea i 1962, men oppdraget ble mislykket. Kim satt i fangenskap i 26 år, og fikk ikke lov til å returnere Nord-Korea etter løslatelsen. Foto: Fra filmen "The Spy"

Dokumentaren er Kristian Landmarks "Veien til Moldova", der han forteller hvordan artisten Torstein Sødal fikk et spesielt forhold til barnehjemsbarna i Moldova. Mary K. Olsen skal også vise klipp fra sin spennende dokumentar "The Spy". Den handler om en tidligere nordkoreansk spion bosatt i Seoul som nektes å flytte tilbake til sin familie i Nord-Korea, som han ikke har sett siden 1962. I tillegg skal Christian Wulff vise klipp fra sin dokumentar om forfatteren Gaute Heivoll.

Polsk tenker

Torsdag samarbeider Cinemateket og Sosiologiforeningen om visningen av "The Trouble With Being Human These Days", en dokumentar om den polske sosiologen Zygmunt Bauman som regnes som en av verdens mest innflytelsesrike tenkere.

TENKER: Torsdag viser Cinemateket og Sosiologiforeningen en dokumentar om Zygmunt Baumann. - Bauman er kanskje ikke så kjent for folk flest, men dette er en mulighet til å bli kjent med en stor og innflytelsesrik mann med spennende tanker om samfunnet, sier Janne Molberg ved Cinemateket. Foto: Cinemateket

— Dette er en rykende fersk film som ikke kommer på norske kinoer, og jeg vet ikke om den skal vises andre steder enn i Kristiansand. Cinemateket har fått rettigheter direkte fra regissør Bartek Dziadosz i London, og vi synes det er stas å kunne tilby den. Sosiologiforeningen i Kristiansand kom med ønske om en slik visning og er sterkt involvert. Det blir foredrag ved Ove Skarpenes i forkant av filmen, og vi merker stor pågang fra interesserte, sier Janne Molberg, daglig leder ved Cinemateket i Kristiansand.