— Stipendet er et klapp på skulderen fra folk vi ser opp til. Det betyr mer enn selve turen, sier Tor Egil Vaule Andersen.

Sammen med Sanjin Kazagic utgjør han visepopduen Løvlands allé. Begge er fra Evje, men bor nå i Oslo. Nå er de klare for kunstnerreise til Firenze. For debutalbumet sitt ble duoen tildelt reisestipend fra Tekstforfatterfondet: et ukesopphold i fondets leilighet i Firenze.

- Fortjente oppholdet

— Dette er et fond for profesjonelle tekstforfattere. Et enstemmig styre vedtok å gå inn for søknaden deres fordi de har gjort seg fortjent til et opphold i leiligheten, sier administrativ leder i Tekstforfatterfondet, Therese Rørvik.

Leiligheten i Firenze ble opprinnelig kjøpt av Arne Bendiksen, men disponeres nå av fondet.

— Vi ønsker at leiligheten skal brukes til å hente inspirasjon og til å produsere nye tekster, sier Rørvik.

Måtte reise vekk

Evje-duoen håper å få ferdigstilt flere påbegynte sanger og å skrive nye tekster.

— Vi drar til Firenze for å få inspirasjon, og for å komme oss litt unna hverdagen. Forrige album var litt introvert. Nå skal vi skrive litt mer utadvendte tekster, med et "utenfra og inn"-blikk, og da er det nødvendig at vi reiser vekk, forteller Tor Egil Vaule Andersen på telefon fra Oslo.

Løvlands allé liker nemlig å reise vekk når de skal lage nytt materiale. Før var det hyttetur. Nå er det Italia.

— Vi har vært i Firenze før. Det er en av kunst- og kulturhovedstadene i Europa, hvor det er mye arkitektur og renessansekunst å se på. Vi må finne balansen mellom det å hente inspirasjon til det å finne roen for å skrive, sier Tor Egil Vaule Andersen.

Ny plate

Planen er at det skal komme en ny plate i slutten av 2014, eller i begynnelsen av 2015. — Nå vil vi skrive så mye som mulig, teste det ut på publikum, så får vi se hvor mye vi tar med på en plate.

Duoen debuterte i 2009 med singelen "Se meg (når du går forbi)". I 2013 kom de ut med musikkvideoen "Riket i to", der vi ser Brokke-Suleskarvegen gjennom fire årstider. Natur, bygde-Norge og Setesdalen er stikkord for videoen.

— Det var den største opplevelsen i karrieren vår. Vi fikk veldig god respons på videoen, og følte at vi da fikk nasjonal oppmerksomhet.