Kjell Rune Nakkestad Foto: Torstein Øen

— Vi har vært bevisste på å bruke våre arrangementer og konserter til å løfte fram talenter, ved å sette dem sammen med kjente utøvere, sier Kjell Rune Nakkestad, daglig leder i Sørlandske sommernetter.Fredag kveld markeres 15-årsjubileet med sommerkonsert i Kjuttaviga. På scenen står fem kjente artister som alle har hatt et mer eller mindre tett forhold til Sørlandske sommernetter; Helene Bøksle, Erlend Ropstad, Thom Hell, Pål Rake og The Voice-vinner Knut Marius Djupvik.

— Helene var 12 år da hun sang med oss for første gang, forteller Nakkestad.

Ask vant UiAs festkonsert, og sikret seg dermed plass i årets sommerkonsert. Andrea Ettestøl, Karsten Tønnessen og Simen Lyngroth utgjør trioen fra Froland. Foto: Jon Anders Skau

Sørlandske sommernetter arrangerer hvert år auditionkonserter og en festkonsert på UiA. Vinneren av festkonserten får plass på sommerkonserten, og i år er det trioen i Ask som får spille i Kjuttaviga. Bandet Soultrain akkompagnerer alle artistene, og Erik Gunvaldsen i Soultrain har arrangert alle låtene som skal spilles.

— Det blir 16 artister på scenen på det meste, og man får oppleve duetter som aldri er gjort før, blant annet Erlend Ropstad og Thom Hell. Og Knut Marius skal spille en av låtene fra den kommende plata si, sier Nakkestad, som håper på mellom 1500 og 2000 publikummere.