— Det er primitiv kremmertenkning å la økonomien bestemme dette, sa KrF Harald Sødal under debatten i formannskapet onsdag formiddag. Han var den eneste utbryteren i den blå blokka som stemte for Aps forslag om å ta gamle Kristiansand teater ut av reguleringsplanen for kvartal 49. ## Nytt rivningsforslag

Det blå flertallet bestående av Høyre, resten av KrF, Frp og Pensjonistpartiet vedtok å sende planen ut på høring slik den foreligger, med åpning for riving av det gamle teateret innbakt. Dette er andre gang kommunen sender et reguleringsforslag for kvartalet til høring. Det forrige ble stoppet av innsigelser fra Vest-Agder fylkeskommune, og nå forsøker Kristiansand kommune på ny å sende et forslag som åpner for riving ut på høring. Salgsverdien av teateret og de tilstøtende eiendommene anslås til 35 millioner kroner av økonomidirektør Terje Fjellvang.

— Vi kan regne med at verdien halveres dersom vi ikke åpner for riving, sa teknisk direktør Ragnar Evensen,

Relieffveggen

Det alternative forslaget om å sikre bevaring av Henrik Finnes relieffvegg på teaterbygningen ble også nedstemt mot Harald Sødals, Aps og Venstres stemmer.

— Dette går rette veien, bemerket Høyres Hans Otto Lund da avstemningen var tatt.

— Enn så lenge, kom det fra Aps Terje Næss.