— Det blir en ren dj-pakke med platespilling og et nytt visuals-oppsett som vi skal vise fram for første gang. Ser du et kamera, så er det bare å skrike. Vi skal prøve å fange den gode stemningen, sier Fredrik Saroea (37), frontfigur i Datarock.

Det er avslutningen på studentuka Sørlys som skal markeres. Først blir det konsert med Samsaya, deretter slipper DJ Fredrik Saroea til. Med seg har han VJ Birk Nygård som vil vise fram et flunkende nytt lys-show (En VJ er en performance-kunstner som lager levende, visuell kunst på nattklubber og konserter).

Lang dj-karriere

Datarock er kanskje mest kjent for hiten «Fa fa fa», men har også en lang karriere innen klubbscenen med DJ-ing.

— Vi har gjort 850 show med Datarock i 36 land, men de fleste av de showene er som DJ. Da vi var på turné i USA, gjorde vi en konsert i Los Angeles og ble busset videre til San Diego for å DJ-e- Det gjør vi på mange turneer, forteller Saroea, som brenner for klubbscenen.

Når han kommer til Kick, blir det ren dansemusikk med en blanding av disco, house og Datarock-remixer.

— Det finnes kanskje 50 remixer av Datarock, og det er en del av disse jeg vil spille.

— Hva synes du om remixene av låtene deres?

— De er varierende, men når det er flinke folk, kan de får et helt nytt potensial.

Digger studenter

Steve Aoki, en av verdens beste DJ-er, er en av mange som har remixet Datarock. I tillegg trekker Saroea fram musikkolleger fra Norge som Todd Terje og Bjørn Torske.

— Hvordan er det å spille på studentarrangementer?

— Det er veldig kjekt. Datarock startet som et studentprosjekt, og vi har alltid spilt mye for studenter. Det som er så bra med studenter, er at de har tid til å holde seg oppdatert på ny musikk. Når du kommer opp i 30-årene, fortsetter du gjerne å høre på musikken du hørte på som student. Jeg misforstår ofte min egen alder, og tror at jeg fremdeles er i studentdemografien, sier Saroea.

Han ser fram til å komme tilbake til Kristiansand:

— Vi har et spesielt forhold til Kristiansand. Vi spilte på Quart i 2002, og det var her vi fikk smaken på den internasjonale musikkscenen. Senere har vi spilt på mange studentarrangementer i byen.