Elton John likte dårlig måten han ble omtalt på i avisens omtale av hans årlige veldedighetsballet «Tantrums and Tiara» i juni:Avisen skrev nemlig at han oppførte seg som et bortskjemt barn, noe som også skulle ha gått ut over gjestene på ballet. De gjengav det som viste seg å være et falskt rykte om at artisten oppførte seg selvhøytidelig, arrogant og uhøflig ved å fortelle gjestene at de ikke fikk snakke til ham med mindre han snakket til dem.

Påstanden gjorde Elton John rasende, og han gikk til injuriesøksmål. Han hevdet at artikkelen var oppspinn fra ende til annen og var dypt pinlig for ham. Tidligere har Elton John vunnet frem i lignende rettssaker og vunnet millioner av pund i erstatning for mediers bakvaskelser og injurier.

Derfor inngikk Sunday Times et forlik med Elton John, og har også erkjent at artikkelen ikke holdt vann. Beløpet de to partene kom til enighet om er ikke kjent. Elton John har stadig en sak gående i rettssystemet mot Daily Mail, som var først ute med historien, og som Sunday Times gjengav. (©NTB)