Kristiansand: Goth-metalbandet Trail of Tears fra Vennesla kom oppløst hjem fra Mexicoturneen sist onsdag. Igjen i Mexico satt Ronny Thorsen som eneste gjenværende medlem. Det skrev Fædrelandsvennen i går. Samtidig dukket det opp en pressemelding på hjemmesiden til Napalm Records, skrevet av Ronny Thorsen:

«Avgjørelsen ble tatt uten at jeg ble spurt eller samtykket, og dermed gjenstår det for meg å gjøre det klart at bandet fortsetter i en ny form», skriver vokalisten blant annet.

Årsaken til oppløsningen er uklar, men at det har blitt problemer mellom Thorsen og de andre er imidlertid veldig klart. Noe skal dreie seg om tapte penger, men ifølge co-vokalist Kjetil Nordhus ligger det mer bak.

— Vi kan ikke si hva det er ennå. Vi må ta ting i rett rekkefølge, sier han.

Plata «Existentia» skal tross oppløsningen likevel gis ut på østerrikske Napalm Records.

— Det er veldig viktig for Napalm Records å unngå at oppløsningen blir kjent. Hvis ikke får de store problemer når de skal lansere plata, sier Kjetil Nordhus til Fædrelandsvennen.

Han verken tror eller ønsker at bandet gjenoppstår i noen som helst form.

— Vi har vært et kompisband, og det har hele tida vært en forutsetning at når majoriteten ikke vil mer, så er det slutt, sier han.

Ronny Thorsen befinner seg fremdeles i Mexico uten mobiltelefon.