OSLO: Handlingen i stykket er opprinnelig fra et antikt Romerriket, men regissør/scenograf Thaddeus Strassberger har valgt å føre forestillingen inn i vår tid, med moderne par i en designleilighet og med tjenestepiker som klippet ut av et vaskevikarbyrå anno 2011. I rollen som tjenestepiken Lucia stiller 33-årige Silvia Moi, som har Den Norske Opera og Ballett i Oslo som fast arbeidsplass.

Rollen er en av mange spennende jobber Moi har foran seg denne våren. Hun skal også ha rollen som Solveig i Peer Gynt sammen med Dennis Storhøi i Gåla og er med i barneforestillingen «Forhekset» i Operaen. I tillegg står flere forestillinger i Fjæreheia i Grimstad på programmet for operasangeren.

«The Rape of Lucretia», som har premiere torsdag, tar opp temaer som makt, overgrep, kontroll og kjærlighet, skyld og skam. Vi møter dermed Moi i en mye mørkere rolle enn i fjorårets store suksess på Hovedscenen, «Figaros Bryllup».

I de øvrige rollene finner vi Marita Sølberg, Espen Langvik, Yngve A. Søberg, Ingebjørg Kosmo, svenske Katija Dragojevic, briten Andrew Kennedy og Paul Whelan fra New Zealand.