ARENDAL: Hovefestivalen offentliggjorde bandet på sine nettsider ved midnatt.

Massive Attack har siden starten i 1991 etablert seg som en av de mest toneangivende artistene innenfor elektronikasjangeren. Medlemmene har bakgrunn fra klubbscenen i Storbritannia, og gruppen er blant annet omtalt som opphavsmennene bak sjangeren trip hop .

Med Massive Attack er tre av fire hovedartister på plass til sommerens festival. Tidligere er det klart at Muse og Them Crooked Vultures tar turen til Tromøya.

Bandet har besøkt Norge og Sørlandet flere ganger tidligere. I sin tid som Quart-sjef booket Toffen Gunnufsen britene både før og etter bandets kommersielle gjennombrudd med "Mezzanine" i 1998. Sist de besøkte Quart-festivalen var i 2003. Massive Attack ga nylig ut sitt femte studioalbum "Heligoland", det første siden 2003. Albumet ble godt mottatt av utenlandsk presse, men her hjemme har anmelderne vært mer lunkne. Blant annet ga VGs og Fædrelandsvennens anmeldere begge en treer på terningen.

Les Fædrelandsvennens anmeldelse her

Massive Attack består hovedsaklig av duoen Robert Del Naja og Grant Marshall, men får hjelp av en rekke bidragsytere både live og på plate. På sitt nyeste album bidrar blant annet Tunde Adebimpe (TV On The Radio), Damon Albarn (Gorillaz, Blur), Mazzy Star, Guy Garvey og Martina Topley-Bird med vokal.

Så gjenstår det å se hvem som blir å se på scenen sammen med bandet til sommeren.