OSLO: — Vi er kjempespente, dette kan gå begge veier. Det er så innmari jevnt, sier Åse Helene Røinaas mens hun strever foran speilet med å få festet en falsk øyevipp.

Det er få timer til kveldens semifinale, og på tv-2-huset i Nydalen i Oslo er de tjue grønnkledde medlemmene av sørlandskoret i hektisk aktivitet. Snart skal de konkurrere mot Team Lisa fra Tromsø og Team Erik og Kriss fra Bærum om finalebillett.

Dobbel premiesum

Mange i Team Thom er ekstra spente i kveld, etter at ordfører Per Sigurd Sørensen tidligere i uken annonserte at Kristiansand kommune bidrar med en halv million i premiepotten. Om Team Thom går videre til finalen neste fredag, kan drømmen om å sikre Sound of Happiness premien på en hel million gå i oppfyllelse.

— Det gjør jo at vi blir litt ekstra gira og litt ekstra nervøse. Vi vil så gjerne skaffe Sound of Happiness disse midlene. Men vi må bare gjøre vårt beste, som alltid, sier Caroline Eid Nodeland.

Ordfører på øving

Onsdag var Per Sigurd Sørensen på besøk under korøvingen i Kristiansand.

-Det var kjempegøy! Han var utrolig entusiastisk og oppmuntrende, sier Trine Bariås. Hun synger solo for andre gang i kveld.

Korleder Thom Hell er også glad for støtten fra Kristiansand kommune.

— Det er kjempegenerøst, og gøy at de følger med. Vi fokuserer på å gjøre jobben så bra vi kan, og så blir det jo bare ekstra gøy om vi skulle vinne, sier Thom Hell.

Semifinalen starter klokken 20.00 i kveld, følg fvn.no for resultater og les reportasje i Fædrelandsvennen lørdag.