KRISTIANSAND: – Jeg hørte Barry McGuire for første gang på ti i skuddet i 1965. Da spilte han monsterhiten «Eve of Destruction» og jeg husker det var den beste sangen jeg hadde hørt på lenge. Låten var veldig hard mot verdens ledere, sier Dag Ringstad. Kristiansandkunstneren har mange kontakter i musikkmiljøet og sa ja med en gang da han nylig ble spurt om han ville arrangere konsert med McGuire. Resultatet er at amerikaneren spiller på På Hjørnet i Kristiansand 28. oktober.

Stjernehistorier.

Amerikaneren har et langt artistliv bak seg. Den første gullplaten fikk han allerede i 1963 og har også opptrådt i musikalen «Hair» på Broadway. Til Kristiansand kommer han med showet «Trippin The Sixties» hvor han tar publikum med tilbake til en tid der sang og tekst var i fokus. Folk vil få høre historier om stjerner han har jobbet med blant annet David Crosby og John Sebastian.

– Han har mange morsomme historier fra en lang artistkarriere og kommer til å bli som en gøyal historietime å være der, sier Ringstad.

Fortsatt kraftfull.

Selv om Barry McGuire nå har bikket 76 år er han ifølge Ringstad i kjempeform og har fortsatt en like kraftfull stemme som da han var i 30-årene.

Kunstneren har vært på flere konserten med artisten og var blant annet på konsert med han i Oslo i 1976. Å få han til en liten plass som På Hjørnet i Kristiansand, tror Ringstad blir en stor opplevelse. Stedet har kun plass til rundt 170 publikummere.

–Det kan hende en del som blir sure på meg fordi de ikke kommer inn, men jeg synes det er gøy å gjøre noe litt spesielt i denne byen når man får mulighet til det, sier Dag Ringstad.

Barry McGuire har også konserter i Ålgård, Langesund og Kragerø.