STAVANGER: Stykket skal spilles fra 26. september neste år, en drøy uke etter åpningen av det nye konserthuset i Stavanger. Det er foreløpig satt opp ti forestillinger, og billettsalget starter allerede i dag.

Det er Kvammen og Sægrov Scene AS som står bak prosjektet i samarbeid med Morten Abel og Stavanger konserthus. Musikalen, som beskrives som en «feelgood-forestilling», skal hovedsaklig spilles av lokale, unge skuespillere, sangere og dansere – i tillegg til Dag Schreiner, som har fått den ene av seks hovedroller. Produsentene og tekstforfatterne Pål Mangor Kvammen og Jon Arne Sægrov vil arrangere flere auditionrunder for å finne fram til de riktige ungdommene.

Mods hadde en rekke hits på 80-tallet med sanger som «Tore Tang», «Me to går alltid aleina», «Revansj», «Meg må du hilsa på (Du e mislykka)» og «Me to går alltid aleina».

Energisk rolle

Vokalist Morten Abel sier han var overrasket da han ble spurt om å bidra i musikalen, men er overbevist om det blir gøy.

— Jeg vet ikke helt hva slags rolle jeg skal ha. Jeg skal ikke stå på scenen og ikke gå i veien, men heller se til at musikken fungerer, at utrykket er energisk, at skuespillerne er sexy og at volumet er høyt, sier han.

Abel innrømmer at han ikke har et like nært forhold til Mods-sangene i dag som på 80-tallet, men går ikke med på at han har tatt avstand fra dem.

— Å høre Mods-sangene i dag er litt som å se seg selv i konfirmasjonsdressen. Det er ikke alltid like kult. Her snakker vi om tekster som tilhører unge, nyforelskede par – og bare dem. Derfor tror jeg det vil fungere bra at det er unge folk som spiller i stykket, sier han til Aftenbladet.no.

Åpne tekster

Musikalen er basert på Mods' musikk – ikke bandets historie – og handler om å ta valg i livet, forteller produsentene.

— Tekstene er så åpne og scenografiske at vi kan flette dem inn i handlingen slik det passer oss, sier Sægrov og legger til:

— Mods sine sanger ble signaturmusikk for ungdom på 80-tallet, men de treffer også ungdom i dag. Dette er en musikal som satser nytt, ungt og friskt. Den skal nå en stor målgruppe og gi gevinst til Stavanger.

Stolt øyeblikk

«Revansj!» blir den første store enkeltstående produksjonen i flerbrukssalen i det nye konserthuset. Kommunikasjonssjef Grete Straume er stolt av at konserthuset velger å samarbeide om et slikt prosjekt.

— Dette er musikk som betyr masse for mange, og forestillingen vil vise hvilke avanserte muligheter vi har i huset vårt. Oppsetningen svarer på mange måter til de forventingene vi har satt for det nye konserthuset. Den favner bredt, er folkelig og består av kvalitet. Jeg tror det blir en fest, sier Straume, som regner med å slippe mer av innholdet i høstprogrammet en gang i månedsskiftet november/desember.