Les hva Fædrelandsvennens anmelder mener her.

– Det var magi som ble skapt de tre dagene han var i studio med oss, sier vokalist Andreas Frigstad i kristiansandsbandet In Vain. I fjor var apacheindianeren Gil Silverbird i Dub Studio i Kristiansand og sang inn låten «Wayakin» med In Vain. Den er et sentralt stykke på oppfølgeralbumet «Mantra», som kommer tre år etter den kritikerroste debuten «The Latter Rain».

I 2007 var In Vain et blankt og ubeskrevet metallblad i Kristiansands jungel av hard musikk. Bandet hadde holdt skinnflat profil før de kom ut av øvingslokalene og studio med ei plate som blåste den ene anmelderen etter den andre av gårde.

Det oslobaserte selskapet Indie Recordings rapporterer at In Vain er det bandet de har i stallen som selger aller mest i Russland, av alle steder. Med In Vain er det som med mange andre kristiansandske metallband før dem. Blant den jevne mann hjemme er de helt ukjent, men i de større markedene ute har de kultstatus.

Noen turné til Russland er foreløpig ikke aktuelt, men In Vain jobber med å finne et band de kan reise på europaturné sammen med.

– Vi føler vi plikter å følge opp denne plata så godt vi kan. Vi har tross alt fått 400.000 kroner av Cultivas idéstipend, og selskapet har lagt 300.000 kroner i potten. Det er helt klart at vi må ut på en lanseringsturné. Spillejobb blir det også her i Kristiansand, og vi ser for oss at Kick er det rette stedet. Lydbildet vårt krever en best mulig scene, sier Frigstad.

In Vain er seks stykker når de opptrer, men kommer ikke til å ha med seg noen indianer på releasekonserten.