KRISTIANSAND: Glass, smijern, akvarellmalerier og grafikk med lune sommerlige motiver pryder lokalene i Galleri Geitodden på Flekkerøy. Olga Grimsmo Nilsen ville sette sammen en utstilling som kunne favne et bredt publikum og har gitt den det relativt naive, men omfangsrike navnet «Sommergleder».

— Jeg ville ikke ha et smalt tema for en sommerutstilling, og kunstnerne har stått fritt til å levere noe de mente kunne glede mange mennesker. Sommergleder er jo så utrolig mye forskjellig for folk, forteller galleristen.

Foto: Ann Magritt Arnli

Unik glassdesign

Resultatet har blitt en frodig og fargerik utstilling med glassdesign av Anne Haavind, grafikk av Tove Krogh og Bjørn Kaaks, akvareller av Anette Bryne og smijern av Jan og Camilla Warholm.

— Steinbildene til Anette Bryne er fantastisk flotte. De ser nesten ut som fotografier, og det er utrolig hvordan hun får til dette med akvarellmaling. I tillegg vil jeg gjerne trekke frem glassdesigner, Anne Haavind. Hun jobber sammen med glassblåsere i Tsjekkia og lager unike produkter, sier Grimsmo Nilsen.

Grafikeren og glasskunstneren, Haavind har blitt en favoritt blant mange kunstsamlere, og har vunnet en rekke priser for sin design. I tillegg til et utvalg vaser og fat viser hun også noe av sin grafikk på Galleri Geitodden i sommer.

— Tove Krogh er også en veldig artig kunstner. På denne utstillingen bidrar hun med dyptrykk og motivene er blomster, høner og fluer. Hennes personlige sommergleder, sier Grimsmo Nilsen.

Foto: Ann Magritt Arnli

Fullt på åpningsdagen

Flere av kunstnerne har en skvett humor i sine verk, noe som appellerer til både barn og voksne. Smijernsproduktene til Jan og Camilla Warholm har en folkelig appell, noe som også gjelder tresnittene til allsidige Bjørn Kaaks.

— Det kommer mye hyttefolk innom her på sommeren. De siste årene har også flere fastboende begynt å finne veien, og de tar ofte med seg folk de har på besøk hit. På åpningsdagen 3. juli var det 150 mennesker her inne og smekkfullt. Jan Engervik sang for anledningen og det var veldig god stemning, sier Olga Grimsmo Nilsen.

Foto: Ann Magritt Arnli