KRISTIANSAND : Minor Majority har tatt pause. En pause som kan forventes å bli lang. Derfor har vokalist, gitarist og låtskriver Pål Angelskår gått solo. Nå er han aktuell med albumet "Follow Me".

— Det er befriende å starte på nytt. Jeg står friere, og jeg kan rive og slite litt i det gamle Minor Majority-materialet med nye musikere. Det er spennende, sier Angelskår, som spiller Hos Naboen under Dark Season fredag.

Mer visete enn før

Han er usikker på hvor mye den nye plata ligner på uttrykket til Minor Majority, men slår fast at "Follow Me" er en ganske schizofren plate.

— Jeg trodde skulle bli en rockeplate etter innspillingen, men mange av de mest oppstemte låtene kom ikke med. Dermed er det blitt en todelt plate. Noe er veldig nedpå, kanskje mer "visete" enn noe jeg har gjort tidligere, mens den andre delen er mer orkestrert. Hvorvidt det skiller seg fra Minor Majority er vanskelig å si. Man vil sikkert høre at det er meg, men musikerne har andre tilnærmingsmetoder enn tidligere, og det gjør noe med låtene, sier Angelskår, som hadde spilt sammen med Minor Majoritty i ti år. På "Follow Me" jobber han med blant andre Thom Hell.

— Når man har spilt sammen så lenge får man en trygghet. Man vet hvilken vei man skal ta, og hvor man ender opp til slutt. Med dette prosjektet måtte vi starte med å lære hverandre å kjenne først. Det var mindre opplagt underveis hvordan det skulle gå. Og låtene endrer seg stadig, sier Angelskår, som har gjort ti konserter med sitt nye band.

Dikt på norsk - låter på engelsk

Angelskår har gitt ut dikt på norsk, men er foreløpig ikke helt komfortabel med å skrive låter på morsmålet.

— Engelsk er førstespråket for meg når det gjelder musikk. Man får et annet perspektiv, det er to regnestykker som skal gå opp. Jeg vil gjerne skrive mer poesi på norsk, men det er ikke en opplagt ting å ta med seg inn i låtskrivingen. Det er et annet mønster, og det melodiske vil alltid vinne over det tekstlige. En god tekstlinje som ikke funker melodisk vil alltid bli endret, sier han.

For fansen til Minor Majority har utvilsomt tekstuniverset til Angelskår vært viktig. Og låtskriveren selv sier han bruker like mye tid på tekster som på musikk.

— Jeg er veldig glad for å ha fått anerkjennelse for tekstene. Det er kanskje litt på grunn av sjangeren, at jeg har laget mye lavmælt musikk som slipper teksten i forgrunnen. Det stiller større krav til tekstene, selv om det egentlig ikke burde være sånn. Det burde være høye krav til sangtekster uansett, sier Angelskår.

Det blir ekstra god anledning til å få med seg tekstene under Dark Season. Da spiller Angelskårs band som kvartett, uten trommer, for å utnytte Hos naboens intime konsertlokale.