KRISTIANSAND: En av dem bringer jazz og country. En annen gospel og klassisk. Den siste folkemusikk. Den forskjellige bakgrunnen til de Tre Sopranos ender opp i en variert julekonsert i Flekkerøy kirke onsdag.

— Det blir amerikanske jazzede godbiter som gir den rette julestemningen, og gode gamle norske julesanger i våre arrangementer. Midt i det står julens budskap klart fram, sammen med små betraktninger om hvordan juletiden virker på oss, forteller Hilde Norland Gundersen til Fædrelandsvennen.

Sammen med Nina Gromstad Hogness og Anne Gravir Klykken, kommer hun til Sørlandet for fjerde jul på rad. Tidligere har trioen spilt i Vågsbygd.

Fornyelse

— Tre Sopranos har base i Grenland, men flere i bandet har et sterkt forhold til Sørlandet. Jeg er jo selv fra Kristiansand, mens andre har studert og bodd i byen i flere år, forteller Gundersen

Han legger til at ensemblet har fornyet repertoaret siden sist. Denne gangen kommer for eksempel en rootsversjon av "Go Tell It on the Mountain", og dessuten "Carol of the Bells", som er basert på ukrainske folketoner.

TRIO MED VARIERT MUSIKK: Tre Sopranos er på juleturné og kommer til Sørlandet onsdag.

— Vi synes det er viktig å fornye oss hvert år. Men samtidig: Jula handler mye om tradisjoner, og folk vil jo gjerne høre klassikerne, sier kristiansanderen, og lover at "Deilig er jorden" og "Ave Maria" også står på programmet.

"Beat for beat"

Norland Gundersen mener at Tre Sopranos' store lydbilde gir en litt annerledes julekonsert i den store mengden av alternativer.

— Vi har gitar, piano, saksofon, bass og trommer. Det gir oss større muligheter til å leke oss. Vi kan prøve forskjellige retninger og ikke rendyrke bare én stil, sier hun.

Fredag er trioen gjester i NRKs "Beat for Beat", hvor de konkurrerer mot Nordic Sopranos, som spilte i Kilden tidligere denne måneden.

— Det var gøy å være med der, spesielt med så dyktige folk. Programmet ble faktisk spilt inn i sommer. Men vi har så mye jul å ta av at det gikk veldig fint, konstaterer Gundersen.