Creed var et av de mest suksessfulle rockebandene fra slutten av 90-tallet og frem til begynnelsen av dette tiåret, med nesten 35 millioner solgte album og flere millioner solgte konsertbilletter.

Bandet ble oppløst i 2004, etter å ha gitt ut tre album som solgte til platina flere ganger. De ga også ut et «Greatest Hits»-album i 2004. På slutten av 2008 begynte ryktene å svirre om at Creed planla et comeback i 2009, men bandet avkreftet da ryktene.

Bekrefter comeback

Nå er comebacket et faktum. Creed annonserer mandag på sin offisielle hjemmeside at de legger ut på USA-turne i sommer, og gir ut nytt album. Det nye albumet får tittelen «Full Circle».

— Vi gleder oss alle til å komme sammen med fansen vår og hverandre igjen etter seks lange år, uttaler gitarist Mark Tremonti på Creeds hjemmeside.

— Karrieren vår som Creed fikk en brå og uforutsett slutt. Etter å ha reflektert over noen av de beste personlige og profesjonelle opplevelsene i våre liv, har vi kommet frem til at vi fortsatt er i stand til å fortsette karrieren og vennskapet på en større skala enn noensinne før, legger trommis Scott Phillips til.

Dannet nytt band

Etter Creed ble oppløst i 2004, gikk vokalist Scott Stapp solo og spilte inn albumet «The Great Divide». De andre bandmedlemmene, inkludert tidligere bassist Brian Marshall, dannet det nye bandet Alter Bridge sammen med Myles Kennedy.

Creed gjør sin første comeback-konsert 6.august i Pittsburg.