— Du må rydde og stelle så det er fint til ho kommer hjem, roper Viktor Valeur (8) til rollefiguren Lyder i skuespiller Andreas Tønneslands skikkelse. Lyder har pådratt seg et problem mange menn kjenner alvoret av: han har gjort kjæresten lei seg!

Hver lørdag på Kilden er det «Lørdagskilden» med lett underholdning i ulike kategorier for varierende aldersgrupper. Denne helgen var det barna som var tilgodesett med teater i Multisalen, og det var lett å høre at showet engasjerte.

Kreativitet

Det viser seg snart at Viktor langt fra er den eneste ger som vet hvordan man lapper sammen et havarert forhold. Ut fra responsen å dømme har barn i ensifret alder god peiling på dette:

— Gi henne blomster!

— Sjokolade!

— Gule tulipaner!

— Diamanter!

Mens juniordelen av publikum engasjerer seg, ler foreldre, tanter og besteforeldre hjertelig av forslagene.

BarnetTeaterstykket «Lydvingens lydløse oppdrag» er morsomt for de voksne også, og det er kanskje ikke så rart etter at ensemblet Teatergruppa Spillebrikkene fra Oslo har finpusset stykket over 699 forestillinger.

Jubileumsshow

— Dette er faktisk den syv hundrede gangen vi spiller stykket. Det er vel fire års tid siden premieren, sier en noe andpusten og høygravid skuespiller Silje Breivik til Fædrelandsvennen etter showet.

Det er lydproblemer på flere nivåer som er tema for oppsetningen. Den plagede Lyder får hjelp av superhelten Lydvingen (Brage Bang) til å skru av lyden både på den pratesyke kjæresten og den ekstremt skrytete og plagsomme naboen (også Brage Bang).

Det er det påfølgende kommunikasjonssammenbruddet som fører til tristhet og tårer. Til alt hell kommer Lydvingen tilbake og redder situasjonen etter at alle i publikum har ropt så høyt de har kunnet på ham.

— Dette var gøy, utbryter en av de minste idet applausen har lagt seg.

Det er Kilden Kulturdrift som arrangerer Lørdagskilden, og daglig leder Gunnar Grimstad forteller at besøket på disse arrangementene normalt ligger rundt 80 - 100. — Det har vært stor interesse hele veien. Denne gangen var det kanskje litt få på grunn av vinterferien, sier han.

Neste lørdag består Lørdagskilden av Beatles-konsert med The Bjorvands i Multisalen (barn fra 5 år og oppover) og konsert med UiA-studenter i foajeen.