OSLO: – Noen påstår at den sover, så det er på tide å vekke den. Det har vært flere episoder i det siste med både Muhammed og Otto Jespersen, sier han til NTB.

Helge lå tilfeldigvis våken og så på Svisj-metal natt til onsdag da videoen «Sorgens kammer del II» av Dimmu Borgir dukket opp klokken 2.20. Dagen etter valgte han å ta turen ned til politiet for å anmelde innslaget som han anser å være blasfemisk.

Ikke i påsken

– Mitt hovedønske er at det ikke skal sendes slike videoer på TV generelt, spesielt ikke på NRK, og spesielt ikke i påsken. Jeg ønsker også å se om det er noe liv i blasfemiparagrafen, sier han.

Rotevatn gikk derfor ned på politivakta i Drammen og anmeldte innslaget onsdag, dagen etter at han så det på TV. I tillegg til å anmelde videoen har han tatt kontakt med NRK, men foreløpig har han ikke fått noe svar.

– Rett etter at jeg så videoen sendte jeg en mail til Amund Simensen som har skrevet en artikkel om Dimmu Borgir på nettsidene til Svisj, til nettredaktøren og til kringkastingssjef John G. Bernander, sier han, men understreker at han forsøkte å gjette seg fram til adressen til Bernander, uten hell.

Reagerer

Rotevatn reagerer spesielt på måten Jesus blir fremstilt i videoen.

– Det ikke så koselig å se bilder av en stygt sminket Jesus midt i påsketida. I store deler av videoen henger det en mann på korset. Jeg tenkte at de kanskje kan forsvare seg med at det er en annen enn Jesus, at det er en annen som blir henrettet på samme tid, siden det var en vanlig måte å torturere og drepe folk på. Men på slutten av videoen er det kryssklipping mellom mannen på korset og et opp-ned-krusifiks som vokalisten har hengende rundt halsen. Og da er det vel ganske tydelig at det er Jesus det skal forestille, sier han.

Helge Rotevatn er oppvokst med barnegospel og ten-sing. Nå jobber han som kateket i Nedre Eiker menighet, men han understreker at det er som privatperson han nå anmelder NRK.

– Det er noe som heter blasfemiparagrafen, men forfatter Arnulf Øverland er vel den siste som er blitt tiltalt etter denne paragrafen. Mitt ønske er nå å sette søkelyset på det prinsipielle ved saken, og ikke gi bandet ekstra reklame, sier han. (©NTB)