Ordet har allerede spredt seg om at Borat har en fjern slektning i Østerrike som beskrives som en homofil, dum, selvsentrert, nazibeundrende livsstilsjournalist. I likhet med Borat har også Bruno en sær smak når det kommer til klær, og underutviklede sosiale antenner.

Frykter sitt rykte Bruno har sitt eget tv-show med navnet "Funkyzeit mit Bruno", og som sin slektning er han ekspert på bringe sine intervjuobjekter til forlegenhet. Mens kinogjengere verden over gapskratter til filmen Borat!: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan, frykter nå østerrikere at deres rykte står på spill.

Kazakstahnere har reagert med avsky mot Borat, og føler seg nedverdiget av komikeren.

Forbereder seg på det verste Den østerrikske reiselivsnæringen forbereder seg på det verste, da Brunos fremstilling av befolkningen som homofobe nazisympatisører neppe vil trekke turister.

— Jeg finner ingen grunn til å spekulere, all den tid det ikke er laget noen slik film ennå, sier Eleonore Gudmundsson ved Det østerrikske turistkontoret.

Vil sikre ryktet

Mens turistkontoret tilsynelatende tar ting med ro finner andre grunn til bekymring. Debatten om Bruno raser nemlig i østerikske medier. Noen mener det bør sendes delegasjoner til utlandet for å sikre landets rykte, mens andre mener man kan like gjerne innrømme at landet aldri har tatt et oppgjør med sin "brune" fortid.

Noen har et håp om at Bruno vil bidra til positiv oppmerksomhet om Østerrike, og minner om at de færreste hadde hørt om Kazakstahn før Borat åpnet portene.

Fire store underholdning