Disney-ledelsen kan for tiden smatte fornøyd på sine kontorer, mens de ser på nettsaldoen for konsernet. «Rottatouille» tjener penger som bare det.

Kokkeglad rotte

Ingen gnagere over, ingen ved siden. Det er ståa etter status er gjort opp for filmer utenfor USA. Den animerte filmen om den kokkeglade rotta Remy har virkelig sjarmert verden, og er nå den mest sette filmen foran både ekle saker i «Resident Evil: extinction» og Adam Sandler-komedien «I now pronounce you Chuck and Larry».

Den klatret sist hele tre plasser, har så langt tjent inn 247 millioner dollar, der den sist uke sopte inn 19.7 millioner dollar, melder nyhetsbyrået Wenn.

Populær i Norge også

Den lille gnagerkokken med familie og venner har sjarmert seg inn i norske hjerter også. I løpet av sine to uker har den blitt sett av 156.000. Det gjør at den allerede er den 15. mest sette filmen i Norge så langt i år.

«Rottatouille» falt særdeles godt i smak av landets filmsynsere, og kasserte inn en benke bunke med femmere fra de store avisene. Dagsavisen disket til og med opp med en sekser.

Se klipp fra rotteriene her.

I PARIS: Paris er stedet hvis du vil bli en god kokk. Remy og Linguini er klare! Foto: Buena Vista International