KRISTIANSAND: — Dette har vært en suksess. Vi er kjempefornøyde med oppslutningen fra publikum, sa en meget glad Frøydis Emilie Lind, administrativ leder for Kirkefestspillene i Kristiansand til Fædrelandsvennen i går kveld. Til sammen 3500 mennesker har vært på konsertene, inkludert kveldskonsertene i Vingården.

— Vi hadde før årets kirkefestspill nesten mistet troen på at kvalitet kan bli suksess, men her tok vi heldigvis feil. Den store oppslutningen har - tror jeg nesten si - noe å gjøre med Kristiansands satsing på kultur. Folk blir nysgjerrige, og dermed har det blitt ganske fulle saler. Vingården har i år vært kjempeattraktiv med veldig god stemning - og så var vi jo heldige med været. Alt har vært på vår side i år, sier hun.

— Festivalen har tidligere funnet sted i juni. Blir det august-festival fra nå av?

— Ja, det vil det. Det kommer flere på konsertene i august, ser vi. Ekstra hyggelig har det vært å få så positive tilbakemeldinger også fra musikerne. De har alle spurt om å få være med også neste år.

Ellers vil jeg fremheve at vi har lagt ned ekstra mye arbeid i år for å bidra til kompetansebygging i det lokale musikkmiljøet. Slikt kan gi gode ringvirkninger, tror Lind.