KRISTIANSAND: — Billettsalget går ikke så veldig bra, nei. Vi har vel solgt rundt 1000 billetter til nå, sier Cathrine Aanensen i det lokale arrangørselskapet Radiator AS.

For å gå i balanse er arrangørene avhengig av å selge minst 2000 billetter. Aanensen har tro på at det vil ordne seg.

— TV 2 har sagt at forhåndssalget har vært dårlig på alle turnéplassene. Salget i døra har vært større enn forventet, sier hun.

Neppe 4500

I fjor arrangerte Radiator as Idol-konserten helgen etter Quart, og sistnevnte var en av arrangørene. Da fikk 10.000 publikummere med seg Idol-vinner Jorun Stiansen og Alejandro Fuentes på scenen i Bendiksbukta. Årets konsert holdes på Plenen. Kapasiteten på 4500 publikummere blir neppe sprengt.

— Vi håper selvsagt at jobben vi har lagt ned i dette ikke fører til underskudd, men jeg har tro på at vi vil selge 1000 billetter i døra, sier Aanensen.

På landsbasis har billettsalget til konsertene gått over all forventning. Halvveis i turneen har 30.000 sett showet. TV 2 og Monster (som står bak turneen) hadde som mål å selge 30.000 billetter totalt. De kan nå gni seg fornøyd i hendene.

Jorun leder showet

I år er det gjort en del endringer på det kunstneriske i showet. Idolene har ligget i trening i ukene før turneen og terpet tekst og dansetrinn.

— I år er det show og ikke bare en konsert, sier presseansvarlig for turneen, Kjetil Leira.

Programledere på turneen er Jorun Stiansen og tidligere Idol-dommer Tor Milde. De syv idolene som er med på turneen er Aleksander Denstad With, Jonas Thomassen, Vivian Sørmeland, Wisnu Witono Adhi, Ørjan Hatlevik, Stine Hansen og Marita Johansen.

Under lørdagens konsert på Odderøya vil også den lokale Idol-finalisten Anders Mjaaland fra Kristiansand delta. Han skal blant annet være programleder for den lokale sangkonkurransen i forkant av selve showet. Her er fire lokale ungdommer i alderen 14 til 16 år plukket ut. Den som vinner får synge Idol-låten «This is Life» sammen med Anders og de syv andre idolene på scenen.