GRIMSTAD: Når Kortfilmfestivalen snurrer i gang i morgen er det den 30. norske og den 20. i Grimstad. Helt nytt av året er at musikkvideoer er tatt inn i varmen og har fått sitt eget musikkvideoprogram. Musikkvideoene får dermed sin egen filmpris, i tillegg til at de konkurrerer mot kortfilmene i hovedprogrammet.

Av 67 påmeldte innslag plukket forhåndsjuryen ut 21 musikkvideoer. Deriblant tre musikkvideoer med sørlendinger bak og delvis foran kameraet. Regissør Sten Hellevig deltar med Fitts for Fight-videoen «Fuck off and Die», mens kristiansanderne i produksjonsselskapet Heute har med både Bandovers «Køddemann» og The Low Frequency in Stereos «Bahamas».

Den kristiansandsbaserte musikeren Nicholas Sillitoe står bak musikken på «Brakkvann», en kortfilm av David Reiss-Andersen med blant andre Kim Bodnia foran kamera. Mens kristiansandskunstneren og regissøren Erik Pirolt deltar med «The Swans Are Leaking Oil». Til sammen 57 norske kortfilmer er valgt ut blant 259 innsendte til kortfilmprogrammet.

I dokumentarprogrammet stiller prisvinneren fra 2002, Even Benestad fra Grimstad, med sin andre kinodokumentar «Natural Born Star». Utenom konkurranse er Heutes Per Sveinung Larsen representert med kortfilmen «Rendevouz» i tilbakeblikkprogrammet «30 år med norsk animasjon».

Les om sørlendingene i Grimstad i Fædrelandsvennen de neste dagene.