KRISTIANSAND: Etter en knapp uke med neglebiting og døgnskift på Quart-brakken kan musikksjef Jørgen Skauge endelig trekke pusten igjen. Quarts program på rockemandagen 2. juli er komplett — seks dager etter at Velvet Revolver snek seg ut bakdøren. På toppen av plakaten tar Soundgarden-, og Audioslave-vokalist Chris Cornell plass.

Denne gang som soloartist og med rykende fersk skive i bagasjen.

— Jeg tror faktisk mange vil si at dette er et enda bedre navn enn Velvet Revolver, sier en strålende fornøyd Jørgen Skauge.

James Bond

Chris Cornell var førstevalget som erstatter for Slash og Co. På nye Idrettsplassen, og budet på den amerikanske stjernen tikket ut fra Odderøya allerede natt til nasjonaldagen.

— Det er aldri gunstig at en headliner kansellerer så sent som det Velvet Revolver gjorde. Det er ikke til å legge skjul på at vi nå er veldig lettet og stolt over at vi så raskt har fått på plass en fullgod erstatter, sier Jørgen Skauge.

Chris Cornell slipper neste uke sitt andre soloalbum «Carry On», og med på platen er selvfølgelig monsterhiten «You Know My Name» - som har herjet hitlister over hele verden i vinter. Låten var soundtrack til den siste James Bond-filmen, «Casino Royale».

— Jeg har fått veldig mange tekstmeldinger, mail og ikke minst meldinger på forumet med ønske om nettopp Chris Cornell.

Det var aldri noen tvil om at rock skulle erstatte rock, og jeg tror mange blir fornøyde med Chris Cornell, sier Skauge.

Han er fullt klar over at Cornell er en mann som leverer varene i alle himmelretninger. Ikke bare har han solid rockekred fra sine år som vokalist i Soundgarden og Audioslave, han har også et usedvanlig godt grep om den kvinnelige delen av publikum.

— Ja, det er vel bare å erkjenne at mannen har en meget god posisjon blant damene - litt bedre enn oss andre dødelige, ler Jørgen Skauge.

Kinderegg

Akkurat som sist Chris Cornell gjestet Odderøya i 2005, kommer han også denne gangen til å levere låter fra en lang suksesskarriere. Cornell åpner hele Kinderegget med godbiter.

— I tillegg til sine egne sololåter blir det også flere låter fra perioden med Soundgarden og Audioslave, bekrefter Skauge.

Dermed blir det ønskereprise for de som ennå snakker om julinatten for to år siden da Bendiksbukta eksploderte til riffene fra «Killing In The Name».

Ikke et skjørt var tørt, eller en stemme intakt da Chris Cornell og Co gikk av scenen. Jørgen Skauge glemmer heller ikke den konserten.

— Jeg satt og grillet med noen venner i Baneheia den kvelden. Vi skulle egentlig ikke på konserten, men da vi hørte de første låtene fra Bendiksbukta endte det med at vi beinfløy tilbake til Odderøya. Det angrer jeg ikke på i dag - jeg gliste under hele konserten, mimrer Jørgen Skauge.

Chris Cornell er bekreftet til ytterligere to konserter i Norge denne sommeren; Parkenfestivalen i Bodø, og Døgnvillfestivalen i Tromsø. Begge i august.

  • Den første jobben han gjør i Norge blir på Quart. I så måte har vi sikret oss eksklusivitet, sier Jørgen Skauge - nå kun én headliner unna mållinjen.