I kveld skal britisk fjernsyn hedre seg selv, det er duket for British Academy Television Awards i London.

Der møtes Ricky Gervais og Stephen Merchant fra tv-komedien «Extras» til dyst. De er begge nominert til prisen for beste skuespiller i komedie.

Gamle venner

Verden ble gjort kjent med Gervais, som den sjefen David Brent, gjennom serien «The office» i 2001. Gervais skrev og regisserte den tolv episoder lange serien sammen med Stephen Merchant.

Under andre sesong av serien dukker Merchant opp som «Oggy», en venn av karakteren Gareth Keenan. Han er også produsent på den amerikanske versjonen av den populære tv-serien.

«Statister»

I 2005 slo kameratene hodene sammen igjen til serien «Extras», om statisters liv på filmsettet. Merchant spiller Darren Lamb, manager til Gervais sin rollefigur, Andy Millman.

Serien, som også spilles inn i USA, har hatt mange kjente gjesteskuespillere innom, som Kate Winslet, Daniel Radcliffe, Robert De Niro, Orlando Bloom, David Bowie, Samual L. Jackson og Ben Stiller.

Det siste prosjektet partnerne har gått sammen om er «Podcasts», en serie humorprogrammer lagt ut på internett som kan lastes ned til iPod.