Det kan sannelig ikke være lett å være Apple-forhandler når iPhone endelig slippes løs på meningmann i løpet av sommeren. For Apple har nå med et usedvanlig diktatorisk grep sendt ut en instruks om hvordan iPhone skal selges og hvem som får lov til å kjøpe den. Et slik dekret ville vært utenkelig om det hadde kommet fra hvilken som helst annen mobilprodusent, men i Apples tilfelle så bruker de jo å få det som de vil.

Her er de fem punktene som iPhone-forhandlerne må oppfylle om de ønsker å få en bit av kaka når iPhone slippes løs på forbrukerne om kort tid.

1. Den eksakte lanseringsdatoen har ennå ikke blitt annonsert og ingen kunder skal kunne få denne fra forhandleren. iPhone vil være tilgjengelig for salg en gang i løpet av juni måned.

2. Alt salg av iPhone vil foregå etter først-til-mølla prinsippet.

3. Det er forbudt å ta forhåndsordre på produktet og heller ingen ventelister vil bli opprettet.

4. To modeller av iPhone vil være tilgjengelig fra salgsstart. En 3 BG-modell til 499 dollar og en 8GB-modell til 599 dollar. Det skal ikke foregå noen diskusjoner eller spekulasjoner omkring prisen. Kun kunder som spesifikt spør etter prisen skal få vite denne.

5. AT&T skal være den eneste mobiloperatøren som får lansere iPhone. Denne retten vil være eksklusiv for AT&T i USA.