KRISTIANSAND: Dersom Quartfestivalen blir knutepunktfestival vil den være sikret fast økonomisk støtte fra staten. I forrige uke ble det klart at Quart står øverst på Trond Giskes liste over hvilken rockefestival som er favoritt til å bli knutepunktfestival.

Kriteriene er imidlertid at staten får kontroll over styret, noe Quartfestivalen er usikre på om de vil gi fra seg. Festivalen, med styreleder Magne Åsheim Knutsen i spissen, har i et møte med kulturministeren blitt informert om hvilke krav som ligger til grunn for å bli knutepunktfestival.

— Vi ble informert om at kulturministeren ønsker å utnevne styreleder i Quart. I tillegg ønsker de å utnevne ett styremedlem. Det siste kriteriet er at kommune, fylke og stat skal ha flertall tilsammen i styret, sier Knutsen til Dagbladet.

Kriteriene er felles for alle knutepunktfestivalene.

— Det er Stortinget som har vedtatt vilkårene. Vi har bare informert Quartfestivalen om hvilke retningslinjer som gjelder, sier Trond Giske.

Quart-sjef Toffen Gunnufsen er ikke overbevist om at det er en god idé å gi fra seg kontrollen over sammensetningen av styret.

— Dette må styret få jobbe med i ro og fred. Det er viktig at vi får et styre som er handlekraftige og uredde. Jeg er avmålt positiv.