Det går i medvind for kaptein Jack Sparrow i piratfinalen. En uke etter premieren troner piratene på toppen av kinolistene.

Pangstart

Etter den første helgen med visninger har filmen passert alle rekorder, med 170 000 solgte kinobilletter i Norge.

– Så langt har den slått flere rekorder i USA og Europa. Etter de fire første dagene med visning var dette den største åpningen i norsk filmhistorie, forteller Cathrine Kanck, PR-ansvarlig i Buena Vista International i Norge.

Til sammenligning har filmen blitt sett av 34 000 flere nordmenn enn filmen den er en oppfølger til, fjorårets «Pirates of the Caribbean: Dead man's chest».

Edderkoppen datt

Siden torsdag har over 272 000 nordmenn inntatt setene for å se avslutningen på trilogien om Disneys sjørøvere.

Fire uker etter premieren har «Spiderman 3» fått nærmere 248 000 besøkende. Dermed har kaptein Jack Sparrow allerede slått edderkoppen ned fra kinotoppen.

– Begge er film nummer tre i en trilogi og anmelderne er kritiske til det. Med «Pirates of the Caribbean» var det mange som ventet på å få se fortsettelsen fra film nummer to, den endte med ubesvarte spørsmål publikum vil ha svar på, forklarer Kanck om sjørøvernes kjølhaling av «Spiderman».

– God Depp

Kanck gir Johnny Depps tolkning av den forfyllede kaptein Jack Sparrow mye av æren for publikumsrekordene.

Om «Pirates» får beholde listeplasseringen kan hun ikke si for sikkert.

– Det skal bli spennende å se hvordan vi ligger an etter åpningshelgen på «Harry Potter og Føniksordenen».

Sommerens kinosprint mellom de store filmtitlene er dermed igang. Med en mutert edderkopphelt, en ung trollmann og et skip lastet med pirater på banen er det fremdeles usikkert hvem som blir den store vinneren.