TOKYO: –.Hvordan likte dere det? spurte en tilsynelatende selvsikker Sony-president Ken Kutaragi etter å ha vist fram noen av godbitene som ventes til Playstation 3.Han har all grunn til å være selvsikker. Du kan bare glemme å se spillmaskinen i Norge før jul, men Aftenbladet har prøvespilt Playstation 3, og den er virkelig imponerende.

Blant høydepunktene er Ridge Racer 7, bilspillet som sletter alle gamle fartsrekorder og med en grafikk som er kvassere enn en nyslipt japansk kokkekniv. De nye bilene er alle i Gran Turismo-klasse, med en detaljrikdom vi tidligere måtte nøye oss med å drømme om.

Med en prislapp på rundt 5000 kroner, blir Playstation 3 ikke akkurat noen billig fornøyelse, så du får begynne å spare. Om du da ikke heller vil satse på å skaffe den snart ferdige Nintendo Wii isteden.

Merkelig nok er Wii nesten ikke å se på spillmessen som er en av de største i verden. Nintendo har riktig nok ikke store tradisjoner for å delta, men når du stort sett bare får se på noen jenter som spiller en håndfull spill og slett ikke får prøve en maskin selv, er det litt merkelig.

Nintendo og Microsoft får hard konkurranse fra Sony når Playstation 3 lanseres i Europa først i mars. Til gjengjeld får de et solid forsprang på konkurrenten.