KRISTIANSAND: — Vi er indianere. Vi fant opp sola, sier en flirende Salvador etter at Darkside of the Force har gått av scenen på Øvre Torg og fått servert et idiotisk spørsmål om Darkside funker også i dagslys.

Da har Spellemannsprisvinnerne fremført kraftrap i solsteiken i sine tilmålte ti minutter, og fastslått at Darkside gjør seg også på «the bright side».

  • Dette er tredje året vi spiller på Kulturnatta. Vi liker å spille, og synes det er gøy å få vist oss litt i byen. Men vi er på vår egen planet. Det er kult at Kristiansand er blitt årets kulturkommune, men jeg er ikke sikker på hva det innebærer, sier Salvador.

Kulturfeber.

Det forsøkte i hvert fall ordfører Jan Oddvar Skisland å få fram i sin tale under åpningen av Kulturnatta.

— Prisen betyr ikke at vi er i mål, men bekrefter at vi er på rett vei. Den inspirerer oss til å nå nye feberhøyder, sa Skisland, som siktet til Kristiansands stigende kulturfeber.

Ordføreren mente at en markering som Kulturnatta er viktig av flere grunner.

  • For det første så viser det bredden i kulturlivet vårt, og for det andre er det viktig å mobilisere til topper innimellom. Det viser et økende engasjement, sa Skisland etter å ha prøvesmakt gigantbløtekaka som markerte «seieren».

Lokaltalent.

En god del mennesker hadde møtt fram på Øvre Torg i går. I tillegg til den omtalte kaka, lokket kommunen med lokale talentene av både regional og nasjonal størrelse. Marte Wulff kom direkte fra oppdrag i Danmark, og leverte to nye og en «gammel» låt til solslikkerne på torget. Etter at Wulff hadde kledd Kulturnatta i florlette toner, kom hip hop-gruppa Warning Skillz for å demonstrere spenst. Kjell Nupen fikk utdelt Kristiansands 20. utgave av kulturprisen, og så fortsatte nattens eklektiske kulturserenade fra et utall lokaler utover de småsene nattestimer.