KRISTIANSAND: — Vi runder 12.000 publikummer. Det er noe sånt som 47 i differanse fra i fjor, forteller festivalsjef Danckert Monrad-Krohn.

Fjorårets festival varte én dag lengre, men fikk lørdagsbesøket dempet av dårlig vær. I år var det omvendt: Tilbake til seksdagersfestival, men med strålende sommervær til å smelte kinosalsuget.

— Vi fikk knall sommervær, og det er veldig hyggelig for alle gjestene som var her og fikk se distriktet, men det er ikke kinovær, fastslår Monrad-Krohn.

Økende skolebesøk

Søndagen var det også hjemmekamp for Start på den nye arenaen, så festivalsjefen erklærer seg fornøyd med 12.000 snuter i kinosalene.

— Det har vært en liten nedgang i familiepublikummet, men en tilsvarende økning i skolepublikummet. Det synes vi er gledelig, etter et par år med nedgang fra skolene, sier han.

Den økende interessen fra skolene forventes å fortsette neste år, når de videregående skolene i Vest-Agder skal delta i et pilotprosjekt i Den kulturelle skolesekken, der Barnefilmfestivalen inngår.

Flere filmverksteder: - Det er veldig positivt, og det ser også ut til at Kristiansand kommune blir med på å utvide verkstedtilbudet, slik at vi kjører dem i samarbeid med Filmverkstedet på Samsen, én uke i forkant av festivalen, sier Monrad-Krohn.

Spillefilmtilbudet for ungdom vil bli omtrent som i år - der Barnefilmfestivalen hadde satt opp et eget program. Men festivalen vil invitere flere filmskapere som de unge kan få møte.

— Det lages også mange novellefilmer og dokumentarer for ungdom, som kan være interessant for denne målgruppen, påpeker festivalsjefen.

Oslo-pressen

Årets festival ble også den første til å få oppslag i hovedstadspressen, noe Monrad-Krohn setter stor pris på.

— Det er ikke så lett å nå gjennom med kombinasjonen barnekultur og provins, så det var det utrolig morsomt at vi nådde opp, sier han.

Filmene som oppnådde flest publikummere var publikumsprisvinneren «Hoppet» samt «Trigger» og den danske «De fortapte sjelers øy».

Neste år

Allerede i neste uke skal arrangørene gjennom evalueringsmøter og planleggingsmøter for neste års Barnefilmfestivalen. Men det blir ingen store endringer.

— Været er det jo veldig vanskelig å planlegge, konstaterer festivalsjefen, som snart skal unne seg en lang sommerferie - nesten fri for film.

  • Jeg har faktisk en film som skal vurderes liggende allerede. Men jeg må ikke bestemme meg før til høsten!