KRISTIANSAND: — Å være på tur med Hanne er fortsatt like lærerikt som det var det første året, forteller Torstein Sødal.

Siden han opptrådte med Grand Prix-vinneren første gang julen 2004, har han ifølge eget utsagn gått fra å være «han Helga Natt-sangeren» til å få en mer fremtredende rolle under konsertene.

Ifølge Hanne Krogh er dette ingen tilfeldighet (se egen sak).

Kjente i salen

Denne uken holder de konserter i Flekkefjord kirke (torsdag), Evje kirke (fredag) og Kristiansand frikirke (lørdag). For Torsteins del blir nok den siste konserten mest spesiell.

— Jeg vokste opp i frikirken i Kristiansand, og dette blir første gang Hanne og jeg har konsert der sammen. Det blir spesielt å avslutte turneen med masse kjente i salen.

Torstein Sødal flyttet fra hjembyen for ti år siden. Han livnærer seg nå som frilanssanger i hovedstaden innenfor kommersiell, klassisk musikk.

Forespørslene om å gi ut album har vært mange, men enn så lenge har Torstein holdt igjen. Han ønsker ikke å gi ut noe album før han har noe å formidle.

Kristiansanderen synes dette sitatet fra Hanne forklarer hva det handler om på en fin måte: «På verdens hav finnes det to typer artister. De som vil ha deg til å tro at de er fantastiske, og de som har sett noe fantastisk og vil ha deg til å tro».

— Mitt mål er å tilhøre den siste kategorien, fastslår Torstein Sødal.

Debutalbum

Etter å ha engasjert seg sterkt for handikappede barn i Moldova, og fått oppleve gleden av å brenne for noe, føler han seg endelig klar for å gi ut sin første plate.

— Moldova-årene har fått meg til å forstå hvor bra vi har det. Det gir meg ekstra grunner til å synge, sier han.

I løpet av neste år kommer derfor endelig debutalbumet.

— Hvordan blir det?

— Et album i crossoverstil. Artister som Josh Groban og Tommy Körberg er stikkord her. Jeg er i full gang med å jobbe med det, og skriver en del låter selv. Pluss at jeg har gode folk rundt meg.

2008 skal altså bli Torstein Sødals år. Men først er det juleturneen som gjelder.