KRISTIANSAND: Fotograf Arild Danielsen (22) stiller for første gang ut i hjembyen. Han har valgt et nedslitt, tomt lokale i Hans Johnsen-bygget i Vestre Strandgate som visningslokale.

— Jeg synes lokalet kler utstillingen, som jeg selv er kurator for, forklarer han.

Utstillingen åpner i kveld og har tittelen «Utvalgte Verk - Arild Danielsen». Den består av 21 bilder, som ifølge 22-åringen handler om tid, rom, håp og idealisme.

— Jeg eksperimenterer med mote og populærkultur, men er også opptatt av menneskenes sinnstilstander. Blant annet depresjoner.

To avdelinger

Utstillingen er montert i to avdelinger. Én del viser bilder av kjente personer; Erik Faber, Arne Næss, Jorun Stiansen, Mette Gundersen og medlemmene av Davy Jones Locker. Dette er coverfotos fra magasinet «Absolutt», som viser idoler som vi forholder oss til på en eller annen måte.

— I bildet av bandet Davy Jones Locker for eksempel, ønsker jeg å få fram all energien som bandet gir på scenen, sier Danielsen. Han har tatt bildet utendørs ved fyret på Odderøya, og i bakgrunnen lyser tre små prikker; Oksøy, danskeferja og Grønningen.

Den andre delen av utstillingen er et slags motstykke til alt som er «glossy». En tanngard som langt fra er perfekt og flere bilder som viser menneskers inngripen i naturen, er eksempler på det. Et prosjekt som Danielsen har gjort i England, viser en kvinne og en mann som er ekstremt opptatt av kropp og kosthold.

— De brukte all tid og energi på trening, og var hekta på kyllingbryst, som de spiste seks av om dagen, forteller han.

Bruk og kast

Danielsen har også fått plass til et vakkert fotografi, «Pisces», som viser en kvinne og mann som danser, men de to fremstår som ett vesen på bildet. Et annet fotografi viser et tv-apparat som er skrotet.

— Bildet får meg til å lure på hvorfor vi bruker så mye penger på design og innpakning når vi kaster tingene etter kort tids bruk?

Danielsen har studert foto og mediekunst ved University College for the Creativ Arts øst for London, og har sidene sommeren 2007 arbeidet med base i Kristiansand.

Utstillingen står bare en uke.