KRISTIANSAND: — Får vi det ikke til neste år, så er det ikke liv laga, uttaler Nordgård i et intervju med Dagbladet tirsdag.

Uttalelsen kommer rett etter at det splitter nye styret i Quartfestivalen har hatt sitt første styremøte, fått ny styreleder og diskutert utfordringene de står overfor i forbindelse med at de nå skal prøve å dra festivalen opp av gjørma igjen.

Med blanke ark og ny styreleder Mandag kveld ble det klart at tidligere Høyre-politiker, Steinar J. Olsen blir festivalens nye styreleder. Sammen med festivalsjef Nordgård, bookingsjef Jørgen Skauge og resten av det nye Quartstyret (Kjetil Nordhus, Rasmus Wiinstedt Tscherning, Anette Espegren og Jill Akselsen) skal han nå i gang med et intensivt opprydningsarbeid.

Nye samarbeidspartnere, sponsorer og ikke minst nye måter å tjene penger på blir sentralt og avgjørende for festivalens fremtid. Quart tynges av en formidabel gjeld til kommunen og er blant annet avhengig av å få ettergitt fire millioner kroner i lån fra det offentlige.

Nordgård holder likevel fast på at festivalen kan reddes, om de riktige grepene tas og de rette kontaktene opprettes.

— Alle gamle sponsoravtaler er nå løpt ut og vi stiller med blanke ark. Nå kan vi rydde bordet og begynne på nytt, sier han.

Trenger sponsorer i millionklassen Viktige elementer blir å få inn private sponsorer i millionklassen, samarbeid med andre festivaler og flere folk inn i bookingarbeidet. I tillegg annonserte Nordgård mandag at festivalen til neste år vil kortes ned fra fem til fire dager.

En sentral mann i arbeidet med å forbedre Quarts økonomi blir danske Rasmus Wiinstedt Tscherning, som kommer til Quart-styret med erfaring fra forretningsutvikling i Roskildefestivalen.

— Jeg skal jobbe med hvordan Quart kan tjene penger. Vi må legge langsiktige planer. Vi må ikke spørre hvor Quart skal være om tre måneder, men hvor vi skal være i 2012, sier Tscherning til Dagbladet.

Samarbeid med Arvika og Roskilde I forhold til selve avviklingen av kommende festivaler har Daniel Nordgård allerede flere ideer han mener kan få festivalen opp og stå igjen. Blant annet vil Arvikafestivalen i Sverige og Roskilde bli viktige samarbeidspartnere i forbindelse med booking. Alle de tre festivalene arrangeres samtidig, og Arvika har allerede tatt kontakt med Quart og ytret et ønske om samarbeid mellom de tre festivalene.

Konserter i gatene I tillegg ønsker Nordgård Quartfestivalen mer inn i byen, med konserter i gatene i Kristiansand og bilforbud i sentrum. En konsertopplevelse ved et garasjeanlegg i Dronningensgate virker for eksempel forlokkende på han.

— Vi må tenke helt nytt, sier Nordgård.