KØBENHAVN: Nordmenn utgjør den nest største utenlandske gruppen under den årlige Roskildefestivalen i Danmark. Omkring 20.000 av oss reiser over kulpen for å ligge i telt og krabbe i gjørme på Roskilde.

Neste år arrangeres imidlertid Hovefestivalen på Tromøya 2. til 6. juli, og festivalsjef Toffen Gunnufsen kaller den Norges svar på Roskilde. Så mange som 15.000 publikummere kan ventes til Tromøya neste år.

— Dette blir Norges Roskildefestival, hvor festivalgjengerne camper på området. Hove har 1.200 dekar med campingplass og seks kilometer strender. Jeg har kikket på området lenge. I 1998 vurderte vi faktisk å flytte Quarten hit, sa Toffen til Fædrelandsvennen denne helgen.

— Det vil selvfølgelig være et stort problem for oss dersom den norske festivalen stjeler 10.000 gjester fra oss, men det tror jeg nå ikke skjer med det samme, sier Roskildes festivalsjef Esben Danielsen i et intervju med danske TV2. Danielsen mener deltagertallet på Tromøya ikke er avskrekkende høyt. Han håper i tillegg det ikke bare er den rene musikkopplevelsen som trekker nordmenn til Roskilde:

— Så lenge den norske festivalen bare er på 15.000 gjester, kan de neppe trekke de helt store navnene. Dessuten kommer nordmennene ikke bare for å høre musikk, men også for å få en utenlandstur ut av det, sier han.