KRISTIANSAND: — Barn er et avansert publikum og veldig umiddelbare. Å reise rundt med denne forestillingen er kjempegøy, sier Nils Petter Mørland fra Lillesand. Han er en av tre skuespillere som denne uka besøker skoler i kristiansandsområdet med de muntre og saccosekk-liknende figurene.

Her møter barna Kjartan som stikker av fra de fire andre og oppdager hvor viktig vennskap er. Stykket byr på både latter og ettertenksomhet. Underveis blir noen barn så ivrige at de må opp på kne for å følge med.

Ikke mye for barn.

— Jeg har ikke spilt så mye for barn før, så dette er kjempespennende, sier Mørland. For ham og de to andre på scenen, Kari Ramnefjell og Haakon Strøm, var figurenes vekt en like stor utfordring som spillet.

— Det er en krevende fysisk forestilling. Å holde liv i begge figurene samtidig er også en utfordring, sier Mørland.

— Vi har ikke turt å veie dem, men du kan si vi holder oss i form, sier Kari Ramnefjell og ler.

Nils Petter Mørland jobber som frilansskuespiller. Han er utdannet i drama ved Høgskolen i Oslo og har også studert maskespill. Lillesandsgutten har også vunnet NM i teatersport to år på rad. I vår jobbet han ved ved Teater Ibsen i Skien med «En dannelsesreise». Han jobber også med improvisasjon.

Tipp-topp.

— Jeg synes det er tipp-topp å jobbe som frilanser. Da får man være involvert på en annen måte, sier han og sikter blant annet til «Trillefolket», der skuespillerne har medvirket i å utvikle stykket.

I dag er forestillingen på Hånes, torsdag på Slettheia og Øvre Slettheia skoler og fredag på Karuss og Solholmen skoler.

Fakta:

Forestillingen Trillefolket.

Basert på en bok av Tore Renberg som kom ut i 2002. Niels Peter Underland er regissør og Teater Joker produsent. Skal turnere landet i flere år.