KRISTIANSAND: Forut for gårskvelden, har undertegnede aldri funnet egnet bruk for uttrykket «latterdøra på vidt gap». Men etter et to timer langt hurtigshow med Raske menn — sittende ved siden av tre fjortiser og ovenfor to sekstiåringer, er det endelig på tide å børste støv av klisjeen - og å skaffe seg hørselsvern.

Allerede fra første nummer, når en rabiat Calle Hellevang-Larsen på egen hånd visualiserer en fullsatt scene med pyroeffekter, cancan-dansere og paukepomp, får fjortisene knisekrampe. Tre rader ned kompletteres latterkoret med seniorseige syklubbklukk.

Gjennom fruktpregede agurknyheter, homoerotisk linjedommerdans, flamencospillende flamingo og billettbestillingssang fra Fønix kino, lukkes den tidligere nevnte latterdøra bare unntaksvis og veldig kortvarig.

Når Anders Hoff skal få Hellevang-Larsen og Øyvind Rafto til å spille Rødhette som dukketeater, og Rødhette selv insisterer på å være en «dirty little girl», begynner fjortisene å hvine på innpust i tillegg til drøvelgurglingen på utpust. «Danglebærsangen» får hele salen til å brøle når historien om avføring på avveie blir fremført på ørten dialekter - iberegnet kristiansandsk og venndølsk.

Og høres disse tre kvikke karene i knebukser ut som noe for din smak, gjelder det å være rimelig rask selv. De spiller bare fire show til i Kristiansand - om to uker, og det er bare få billetter igjen til den ene forestillingen.